Skocz do zawartości

Witanko ;-)

Zbieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zacnych modelarzy.

To forum się pięknie rozwija przeto i ja pozwolę sobie dołaczyc do waszego grona jeżeli pozwolicie :D

Pozdrawiam serdecznie Marek von Zbieg :wink:

Opublikowano

Witam

Zacny Hubercie! ja też Ciebie witam :wink:

Paru kolegów modelarzy mnie już zna z forum Alexa.

Troszkę więcej o mnie.

Wiek 46 do modelarstwa wracam po latach. Mam doświadczenia z modelami na uwięzi z silnikami 2,5ccm Sokół i Rytm i MK-17. Straszne wynalazki z dawnych lat. Nigdy do końca nie można było być pewnym czy to odpali. Na szczęście determinacja modelarza przeważnie zwyciężała. Teraz postanowiłem wrócić do dawnego hobby razem z synkiem Rafałem lat 15. Obaj zaczęliśmy budowę trenerków. Zapoznałem się z silnikiem MVVS 10ccm. Z nowym gaźnikiem bardzo ładnie mi pracuje na razie na hamowni. Proza życia chwilowo przerwała nową przygodę z modelarstwem bo kupiłem dom do remontu i na razie mam już za sobą obróbkę listewek 70x140x6000mm i takie podobne wymiary, troszkę za ciężkie jak na cokolwiek do modelu latajki. Może na jesieni 2008 uda się wznowić prace na modelem.

Opublikowano

Witam

Czesc Marek :]

nie gadaj tylko wpadnij wczesną wiosna do nas na Parzniew to w czerwcu polatasz już ja o to się postaram :P

Bardzo chętnie skorzystam :D

Mieszkam niedaleko (około 11km drogą) lotniska w Parzniewie, mijam je jak jadę do pracy :wink:

Opublikowano
na razie mam już za sobą obróbkę listewek 70x140x6000mm i takie podobne wymiary

To już wiem, dlaczego miałeś ochotę budować tak solidnego trenerka.

Po prostu z przyzwyczajenia do konkretnych listewek :wink:

Opublikowano

Witam

Hubercie! budowę trenerka zacząłem przed kupnem domku :D Jego konstrukcji (trenerka) nadal nie żałuję i zamierzam go dokończyć.

Przyznję że dziś była by lżejsza - cieńsze materiały, ale koncepcja ogólna pozostanie.

Myślę już o modelu EDGE 540T też z rurą rezonansową, którą już mam od Gunter Krumscheid GMBH Metallwaren. Ta rura jest bardzo lekka, waży tyle co normalny tłumik do piętnastki 125g.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.