mazur Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam. Ładowarka po upływie ok. 8 m-cy się zbuntowała tzn. W trybie CHARGE po wpakowaniu 5 mA zaniża prąd ładowania do zera a potem komunikat FULL mimo, że na akumulatorze 3S jest dopiero ok. 11V. W trybie BALANCE jest trochę inaczej. Przez chwilę ładuje zadanym prądem potem stopniowo zaniża do zera następnie wraca do zadanego poziomu ładowania i tak co chwilę zmiana. ładowanie trwa w nieskończoność. Nie wiem czy ładuje do końca bo to nie moja ładowarka ale z tego co wiem wyłącza się po 2 godz. bo mija zadany czas ładowania. Ustawienia tnie zostały zmienione tzn.11,1V (3S) Podejrzewam, że coś z oprogramowaniem ale co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Czy dotyczy to tylko jednego pakietu? Sprawdź pakiet, czy ma równe pojemności / napięcia. Może jedna cela ma dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Problem rozwiązany. Coś się dzieje z gniazdem balancera 3S. Po wpięciu wtyczki do gniazda 6S można spokojnie ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi