mazur Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam. Ładowarka po upływie ok. 8 m-cy się zbuntowała tzn. W trybie CHARGE po wpakowaniu 5 mA zaniża prąd ładowania do zera a potem komunikat FULL mimo, że na akumulatorze 3S jest dopiero ok. 11V. W trybie BALANCE jest trochę inaczej. Przez chwilę ładuje zadanym prądem potem stopniowo zaniża do zera następnie wraca do zadanego poziomu ładowania i tak co chwilę zmiana. ładowanie trwa w nieskończoność. Nie wiem czy ładuje do końca bo to nie moja ładowarka ale z tego co wiem wyłącza się po 2 godz. bo mija zadany czas ładowania. Ustawienia tnie zostały zmienione tzn.11,1V (3S) Podejrzewam, że coś z oprogramowaniem ale co?
bart07 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Czy dotyczy to tylko jednego pakietu? Sprawdź pakiet, czy ma równe pojemności / napięcia. Może jedna cela ma dość.
mazur Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Problem rozwiązany. Coś się dzieje z gniazdem balancera 3S. Po wpięciu wtyczki do gniazda 6S można spokojnie ładować.
Rekomendowane odpowiedzi