Skocz do zawartości

czy odpowiedni?

kapi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bedzie kiepsko nie dość że waga pakietu spora to i napięcie niskie lepiej kup pakiet li-pol 3S 11,1V. Mam podobnu silnik tez TP i na pakiecie 3S model wali pionowo do góry ale już na pakiecie 2S to pozostaje powole latanie.

Opublikowano

uzywaj opcji edytuj w prawym górnym rogu...

Ps.ten pierwszy zdecydowanie lepszy...to Li-Po...i to calkiem fajny Li-Po...a ten drugi to ciezkie cholerstwo i drozszy...

Opublikowano

To jakiś noname. Nie miałem z nim do czynienia, ale z doświadczenia wiem, że prawie każdy noname z allegro to bubel. Ja jako pierwszy lipol kupiłem Li-pol 1000mAh 16C 3S1P Dualsky i póki co jestem zadowolony :) Dodatkowy plus to to, że jest lżejszy od tego z allegro o 21gram. Jeśli ilość "C" Ci odpowiada to bierz Dualsky :).

Opublikowano
kupiłem Li-pol 1000mAh 16C 3S1P Dualsky i póki co jestem zadowolony

Ciekawe jak długo to potrwa :mrgreen: Ile lotów nim zrobiłeś? Jesteś w stanie powiedzieć ile do niego jeszcze wchodzi? Ładujesz z balancerem? Nie rozjeżdżają się napięcia?

Ja się o Dualsky dobrze nie wypowiem. Mój pakiet tej firmy łyka po kilkudziesięciu lotach jakieś 950-1000mAh a jego pojemność to 1800mAh

Opublikowano

Mój pakiet jest po około 30 ładowaniach i teraz wchodzi w niego równy tysiączek ! Akumulator ładuję od początku ładowarką bc6 z podpiętym balancerem. Co prawda napięcia trochę się rozjeżdżają bo po locie między dwoma a jednym ogniwem jest różnica 0,1v - 0,15v. Ale mnie to nie przeszkadza (pakietowi również), bo i tak napięcie na tym słabszym ogniwie nie spada poniżej 3v bo jak ma coś koło 3.1v to i tak latanie staje się nie komfortowe z powodu braku mocy i podchodzę do lądowania :). Pakiet ten polecił mi @Rogi i jestem z niego bardzo zadowolony, z tego co wiem On również.

Edit:// Zdarzyło się parę razy, że regiel mi odciął zasilanie w modelu (czyli pakiet był wypompowany w całości) i po odcięciu słabsze ogniwo również nie było rozładowane poniżej poziomu krytycznego :). Dodam również, że pomiary zrobione przeze mnie nie były robione podczas gdy akumulator był podłączony pod elektronikę, lecz napięcia sprawdzałem w ładowarce zaraz po jego podłączeniu.

Opublikowano

Tak jak napisał Krzako, pakiecik jest bardzo fajny. Póki co żadnych problemów a latam na nim sporo i w sumie kilka kretów też zaliczył. Wiadomo, że czasami trafi się jakaś wadliwa sztuka a co za tym idzie nie można oceniać całej serii po jednym egzemplarzu.

Opublikowano

Być może Dualskie nie lubią być rozładowywane do końca, a ja zawsze latam do odcięcia, czyli do spadku napięcia do 9V

Opublikowano
Być może Dualskie nie lubią być rozładowywane do końca, a ja zawsze latam do odcięcia, czyli do spadku napięcia do 9V

Podobnie jak Ty, ja również latam do "upadłego" Gdy mam czas to ładuje każdą cele z osobna (brak balansera póki co), ale bywa tak, że ładuje pakiet w całości co z pewnością jest mało opłacalne. Mam jakieś porównanie co do innych pakietów i na chwilę obecną Dualsky przoduje w moim hangarze.

Opublikowano

Pierwsza sprawa to ta. Czasem naprawdę warto się dostosować jeśli takie dyskusje mają coś wnosić dla tego forum.

Druga sprawa to taka że strzelacie z tymi pakietami. Jeden za ciężki drugi za lekki a sprawa wygląda tak że ważne jest w czym ten pakiet latać będzie. 1000mah będzie dobry dla lekkiego akro ale już dla ParkFlyera całkiem beznadziejny. Pakiet łatwej dobrać wiedząc w jakiego typu modelach będzie użytkowany. Waga ma istotne znaczenie w lekkich modelach akrobacyjnych wówczas wybiera się pakiet o mniejszej pojemności lecz o większej wydajności prądowej. (notabene do takich modeli źle wybrany silnik). Dla innych modeli depronowych lub lekkich konstrukcji klasycznych o wadze startowej wynoszącej ok 500 i więcej gram pokusić można się o pakiet nie co cięższy lecz o większej pojemności i mniejszej wydajności prądowej (mniejsza liczba C). W ten sposób można zachować zbliżoną cenę zakupu lecz drastycznie wydłużyć czas lotu co też jest istotną sprawą w przypadku doboru pakietu do modelu. Marka samego pakietu jest już sprawą nie co bardziej zawiłą. Zauważyć niestety można iż popularne, tanie marki na naszym rynku charakteryzują się podobnymi wadami i zaletami i trudno wybrać kierując się opiniami użytkowników jednego zdecydowanego lidera. Innymi słowy zdania użytkowników są dość mocno podzielone.

P.S. Tytuł wątku !!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.