Irek M Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 A czy zwykłym wiatromierzem elektronicznym umieszczonym poza strumieniem zasmigłowym mógłbym z dużą dokładnością dokonać pomiaru prędkości? Oczywiście zakładając, iż istnieje funkcja zapamiętywania najwyższego wskazania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Dostałem dzisiaj wylicytowany radar. Nie było dużo czasu, ale po pierwszych pomiarach o dziwo działa. Nie wiem jaki jest błąd pomiaru, postaram się jutro to jakoś przetestować. Mam zamiar być z tym w Katowicach na lotnisku, może ktoś będzie latał to sprawdze czy zmierzy prędkość modelu w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A więc tak, dziś ostatecznie stwierdzilem że radar nie nadaję się pomiaru prędkości małych modeli RC (przynajmniej elektrycznych). Urządzenie mierzy większe obiekty w ruchu (np samochody, ludzi), natomiast samolot lęcący na wprost ma jednak małą powierznie czołową i nijak to ustrojstwo nie widzi modelu. Tak że już wiem ża mam małą zabawkę (pobawię się w polcjanta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 No nietety próby pomiaru tak jak napisął Pan Mirek nie wychodziły. Trzeba będzie coś innego wymysleć na tak małe modele . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.