instruktor Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tomek jest skromny, własciwe określenie -wspaniale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 No to do kolekcji dołożę mojego madmana.Waga z paliwem 2650g.Napędzał go OS70SII ze śmigłem APC14X4W i całkiem nieźle sobie radził ale pod koniec sezonu zastąpił go Saito 91 ze śmigłem APC15X4W i dopiero zaczęła się poezja latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 "Waga z paliwem 2650g" To rozumiem ,na moje stare oko, widzi mi się bardziej niż "kleksy" Darka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Widzę ze nie wszystkim podobają się moje kleksy. Może i dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 De gustibus non disputandum chyba dobrze to napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Kleksy sa swietne - ja wciaz nie wiem czy sie doczekam na opis jak je zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 ja wiem ja wiem :> witam. bardzo prosto. Kupujemy folie reklamowa samoprzylepna w jakim kolorze nam sie podoba, idziemy do Pana albo Pani co ma ploter, wreczamy dany plik ktory chcemy wyciac i Pani/Pan tzn ploter tego Panstwa wycina nam. Ot to cala tajemnica :> ...... no i po powrocie do domu czy na modelarnie juz z wycietymi wzorkami przyklejamy je na oklejony wczesniej model gdzie nam sie podoba..... Dziekuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tak było. :faja: A samego kleksa robisz w corelu. Właśnie dziś udało się mnie zdobyć odpowiednia butelkę na kabinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Klpas w odpowiedzi na twoje pytania srodek ciezkosci w fun flaju dają nawet w połowie płata,ale lepiej cofac stopniowo do czasu az zacznie sie unosic na wolnych obrotach co do wychylen to 55 stopni wysokosc 60 kierunek jezeli chcesz latac fun 3D i nie zapomnij o expo tak z 50% na wys i 30 na kier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 srodek ciezkosci w fun flaju dają nawet w połowie płata Latałem z SC trochę za 1/3 płata, sprawdzę ostrzejsze ustawienia przy kolejnym lataniu. nie zapomnij o expo tak z 50% na wys i 30 na kier Co do wysokości to ok, natomiast na kierunku latam bez expo, jakoś tak mi lepiej, jednak w madmanie kierunek jest sporych rozmiarów więc wyjdzie w praniu. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Wszystko zalezy od modelu i upodoban pilota np Katana S50 wg producenta potrzebuje 80% expo na lotki i ster wys a są tacy co lataja bez więc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 kleksy były ciężkie, co by nie było. :faja: To takie smieszne wcale nie jest. Zamowilem takie same arkusze. W sumie 6 arkuszy w roznych kolorach - wymiary 100 na 50 - tak mniej wiecej. Na jednym arkuszu miesci sie okolo 5 kleksow wiekszych i troche wiecej mniejszych. Waga 6 arkuszy to ok 600g. Mysle ze polowa to papier ale te 100- 150g mozna dodac tymi kleksami spokojnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam. Następny madmanik powstał i został oklejony oczywiście kleksami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisj23 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Darek - Ty wiesz że to ostatni madmanik jaki Boguniowi wybaczamy.... no i ostatni na żarówke..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam. Możliwe :lol2: A tak wygląda w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 MODEL SUPER,GRATULUJE. Mam pytanie do doswiadczonych kolegow Modelarzy.Chodzi o to czy na silniku GMS.47 da sie polatac 3d oraz jakie najlepiej dac smiglo do tego madmana?FUN FLY bedzie mial 1,4m rozpietosci.ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI Z GORY DZIEKUJE I JESZCZE RAZ GRATULUJE LADNEGO MODELU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 "Wysłany: Czw 21 Lut, 08 13:00 :" Ale pięknie odświerzyłeś kotleta Od tamtego czasu Darek" popełnił "kilka innych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 MadMan to na tyle popularna konstrukcja (dzięki jego autorowi) że i ja sobie popełniłem takiego na ten sezon. rozpietość 1500mm waga bez paliwa 2,5kg, napęd ASP,75 2T Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Może odgrzewam kotleta , ale tez pokaże mojego madmana i jego powiększoną i lekko zmodyfikowaną wersję. Madman oryginalnych rozmiarów : Rozpiętość : 150 cm Waga:2.6 Kg do lotu Napęd:Ys 63 4 T Model lata fantastycznie( oprócz żylety ) i ma spory nadmiar mocy. Madman II został powiększony do 175 cm, dopiero skończony , jutro oblot. Rozpiętość:175 cm Waga: 3.8 kg Napęd: Ys 91 AC 4 T Jutro okaże się jak silnik da sobie radę,teraz ma załozone śmigło apc 16x4W będe też próbował 17x4W i fiale 16x6 (ten model oficjalnie jest dla kolegi a mój już się buduje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam! ja też popełniłem Madmana evo w wersji elektrycznej. Jak lata nie wiem, bo przy ostatniej próbie startu na naszym "lotnisku" ściernisku urwałem podwozie. Zalaminowałem i jutro mam nadzieję udany start. Model do lotu waży 2850 g. Koledzy z jakim SC latacie. Ja mam SC na 145 mm ( i musiałem dodać 60g ołowiu na przód). Tak oglądam Wasze Madmany i widzę, że mocowanie silnika macie na różnych wysokościach, bardziej lub mniej powyżej cięciwy płata - nie ma to wpływu na lot ? (byłoby to dla mnie rozwiązanie by nie kosić trawy przy startach ) ) Właśnie teraz zauważyłem, że to dział spalinowe :-)) mam nadzieję, że mi wybaczycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.