lukas 39 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 SC na dżwigarze ,2850 to sporo jak na elektryka ale jak sama nazwa wskazuje madman to ,,samo _lot'' bedzie latał nawet z bardzo tylnym sc . Własnie też buduje wersję 1750mm ,i jestem ogromnie ciekaw jak sobie da radę u kolegi ten silniczek 4 takt z 3800 gr wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Madman II V.1 już dawno oblatany , kolega narzekał na apc 16x4W i ostatecznie załozyliśmy 16x6 Fiala lata super . Mój Madman V.2 ( lżejsza wersja V.1 zmiany w kadłubie ) też już zbudowany i oblatany , ten dostał silnik 20 cc RCFG,na lotkach i wysokości serwa Blue Bird 620 MG, kireunek Hitec 625 mg i na gaz Hitec 81. Waga bez paliwa 3950g. Nie latałem tym kolegi bo on uzywa innego mode , ale jeśli miałbym porównać V.1 z Yamadą i V.2 z RCFG to oba latają prawie tak samo z lekką przewagą na V.2. Yamada daje sobie świetnie radę z pierwszym modelem ale ona pomimo rozmiaru 91 oddaje moc 120 , tak że myślę że do twojego opwinieneś pomyśleć o 120 4t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Też zbudowałem Madmana a raczej StyroMada, proporcje wzięte ze sprawdzonych planów kolegi Dariusza i troszke mojej improwizacji. Koszt budowy to ok 70 zł. a zabawa warta setki zł. Model jak każdy Madman lata praktycznie sam byle mu nie przeszkadzać. fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.