mirolek Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ten model powstał w kilka dni przed Mistrzostwami Polski w Płocku, gdzie jako "białasek" stoczył pokazową walkę z analogicznym Spadem kolegi z Eskadry Kraków. Model trochę leżakował w piwnicy ale skoro zbliżają się zawody Euro-CUP w Andrychowie postanowiłem go wykończyć aby jako pełnoprawny tj. zgodny z regulaminem sąsiadów model, mógł wystartować w walce o pucharowe punkty. ostatecznie wygląda tak: Model jest rozkładany, ma demontowane płaty oraz podwozie co pozwala bez trudu zmieścić go do samochodu z innymi modelami na zawody. To były najtrudniejsze momenty budowy "tak zmontować aby dało się rozmontować". Poniżej wklejam kilka zdjęć detalu montażu płatów co może ułatwi zainteresowanym modelarzom, wykonanie podobnych modeli w przyszłym sezonie. Dolne skrzydło mocowane jest na rzepy a górne przykręcone do drewnianego stolika. Pomysł sprawdza się doskonale.Bambusowe patyczki osadziłem w epp w wężyku paliwowym tj. rurki z wężyka paliwowego wklejone sa w płaty a patyczki wkładam na wcisk - trzyma mocno. Malowanie wybrałem dość charakterystyczne ....... Nas koniec z siatki do ścierania gipsu zrobiłem demontowalną chłodnicę -mały drobiazg a ładnie ukrył silnik :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 piekna maszynka! ech.. szkoda że zostało tak mało czasu i tyle roboty Z zawodami bo pewnikiem wziałbym sie za zmontowanie mojego SE5A w wersji XL ... gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Jaka wyszła waga modelu gotowego do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi