mirolek Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Ten model powstał w kilka dni przed Mistrzostwami Polski w Płocku, gdzie jako "białasek" stoczył pokazową walkę z analogicznym Spadem kolegi z Eskadry Kraków. Model trochę leżakował w piwnicy ale skoro zbliżają się zawody Euro-CUP w Andrychowie postanowiłem go wykończyć aby jako pełnoprawny tj. zgodny z regulaminem sąsiadów model, mógł wystartować w walce o pucharowe punkty. ostatecznie wygląda tak: Model jest rozkładany, ma demontowane płaty oraz podwozie co pozwala bez trudu zmieścić go do samochodu z innymi modelami na zawody. To były najtrudniejsze momenty budowy "tak zmontować aby dało się rozmontować". Poniżej wklejam kilka zdjęć detalu montażu płatów co może ułatwi zainteresowanym modelarzom, wykonanie podobnych modeli w przyszłym sezonie. Dolne skrzydło mocowane jest na rzepy a górne przykręcone do drewnianego stolika. Pomysł sprawdza się doskonale.Bambusowe patyczki osadziłem w epp w wężyku paliwowym tj. rurki z wężyka paliwowego wklejone sa w płaty a patyczki wkładam na wcisk - trzyma mocno. Malowanie wybrałem dość charakterystyczne ....... Nas koniec z siatki do ścierania gipsu zrobiłem demontowalną chłodnicę -mały drobiazg a ładnie ukrył silnik :-) ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 piekna maszynka! ech.. szkoda że zostało tak mało czasu i tyle roboty Z zawodami bo pewnikiem wziałbym sie za zmontowanie mojego SE5A w wersji XL ... gratulacje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alenik Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Jaka wyszła waga modelu gotowego do lotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts