amolduch Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Witam . Pytanie czy ta rurka będzie wystarczająca na bagnet skrzydeł chodzi mi o grubość ścianki ? http://www.nastik.pl/rurka-duralowa-cienkoscienna-28x1-p-4039.html sbach prawie odbudowany tylko okleić skrzydło i pozamawiać rury łączące oba płaty i stateczniki spód okleiłem tymczasowo białą folią bo czarnej nie miałem (muszę zamówić ) Edytowane 22 Czerwca 2014 przez amolduch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 szybko działasz kolego tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ładna odbudowa, ale jak wlasciwie do tego doszło? Obiecales film z wypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Myślałem że już z tym skończę po kraksie kolejnego modelu tej wielkości ale 3 dni do godz 1 w nocy i zaczyna wyglądać jak nowy . Nie mogę przesłać filmu z kraksy(zamieszcza mi tylko 34 sec nagrania) ale próbuje go skonwertować do innego formatu i może się uda Doszło do tego podczas lądowania zaczepiłem o ogrodzenie z siatki (zabrakło ok 5cm) model przydusił do ziemi powiew wiatru i nie udało mi się go podnieść wyżej w ostatniej chwili , skończyło się urwanym skrzydłem, statecznikiem wysokości , złamanym S kierunku i wyrwanym podwoziem z całym spodem Po ocenie na spokojnie po wypadku że kadłub nie jest przełamany i dźwigary skrzydła są całe postanowiłem go odbudować bo więcej czasu zajęło by mi przełożenie wyposażenia do extry 260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Wstawiam link do filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Myślę że gdybyś stał bliżej płotu mógł byś tego uniknąć ale i tak szacun za to że latasz w takim terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Moim zdaniem to miejsce nie nadaje się na latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 To miejsce zdecydowanie się nie nadaje do latania tak dużymi modelami ale do najbliższego lotniska na którym mogę swobodnie polatać mam ponad 50 km(Zamość) i jestem tam raz na jakiś czas z powodu kursów spadochronowych i szybowcowych które są tam organizowane Na tym boisku zawsze latałem dużymi modelami i z lądowaniem nigdy nie miałem problemu potrafię posadzić model bez problemu na tej powierzchni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 miejsca do lądowania patrząc jaki miałes start wcale nie było mało modelem zakiwało konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 według mnie SBACH miał za mała prędkość i model po prostu się zwalił,poza tym między drzewami tworzą się zawirowania powietrza i to też mogło zaważyć na przebiegu lotu... Adrian,czy masz ustawione Expo? model zachowuje się bardzo nerwowo,chyba że to twój styl latania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Ja mam do Chrcynna, gdzie jest pełnowymiarowe lotnisko - 55 km w jedną stronę ! Jak chcę latać benzyną (model 2,2 m) to jadę tam - i już !!! Do głowy by mi nie przyszło latać takim modelem w terenie zabudowanym ! ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 według mnie SBACH miał za mała prędkość i model po prostu się zwalił,poza tym między drzewami tworzą się zawirowania powietrza i to też mogło zaważyć na przebiegu lotu... Dokładnie była zbyt mała prędkość i doszło do zwalenia modelu Expo nigdy nie ustawiałem ale będę próbował je ustawić aby model przestał tak agresywnie reagować na stery Model odbudowany i gotowy do lotu (zobaczymy w sobotę bo dołożyłem pompę sullivana i doszło trochę wagi z tego powodu , myślę że dle 55 sobie poradzi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Przy akrobatach 3D majacych duże powierzchnie sterowe latanie z Expo to podstawa.ustaw sobie na początek 40% na wszystkie stery a od razu zauważysz różnicę,model będzie bardziej "przyjemny" :-). Modele z eF3M to lekkie i dobrze latające konstrukcje a silnik DLE 55 bez problemu poradzi sobie z niewielkim przyrostem wagi. Pamiętaj koniecznie o zamontowaniu zaworu zwrotnego w instalacji dymnej,niedawno w swojej Extrze 260 przerabiałem temat dymu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam co zrobić kiedy pompa podaje za dużo ropy (z naftą )na tłumik , ustawienia zakresów w aparaturze nic nie daje może jakiś zaworek który by ograniczał ilość płynu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 może coś źle ustawiasz?z tego co słyszałem pompy Sulivana mają bardzo dobre opinie.poniżej masz do niej instrukcję: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/513090821X244970X38.pdf taka pompa oferuje płynną regulację przepływu płynu,trzeba to tylko odpowiednio w nadajniku ustawić. w mojej Extrze mam taką pompkę : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__35849__TX_Controlled_Smoke_Pump_for_Gas_Models.html pracuje bardzo płynnie,jest wpięta bezpośrednio w kanał odbiornika i sterowana suwakiem , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Witam! przy dzisiejszym uruchomieniu silnika RCG 50 (odpowiednik DLE 55) przed planowanym jutrzejszym oblotem podziękował za współpracę (i odleciał w siną dal) magnes na piaście od czujnika hala :-)) Koledzy dajcie namiar gdzie kupię go jako część zamienną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 witam!myślę że jedyna opcja to wymiana piasty śmigła.jeśli byś był zainteresowany to mam taką piastę.info na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 a magnes neodymowy odpowiednio wklejony nie załatwi sprawy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 jeśli znajdziesz odpowiedni to na pewno da radę.gdy już takowy znajdziesz to pamiętaj o odpowiedniej polaryzacji przy montażu magnesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Właśnie, możecie Koledzy sprawdzić jaka ma być ta polaryzacja, wydaje mi się, że tak łopatologicznie to był zamontowany stroną przyciągającą metal w stronę czujnika halla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi