Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Chyba w koncu znalazlem kamerke , ktora spelnia moje oczekiwania w zakresie kamer miniaturowych.Co prawda byl maly problem (wyslali mi inna-w systemie NTSC) ale firma stanela na wysokosci zadania i porawili swoj blad wysylajac wlasciwa - PAL. Majac juz jako takie rozeznanie wsrod innych (KX-131,151,171 i inne kupione w UK) ta wypada jednak najlepiej. Tutaj sa jej dane o raz cena https://www.futurehobbies.com/items_detail.asp?id=14&item=134 Roznica w jakosci (nareszcie w kolorach) jest wyrazna.Radzi sobie lepiej ze swiatlem i duzymi kontrastami niz w/w. Nie bez znaczenia jest fakt ze uzyty przetwornik 1/3" Sony Super HAD CCD i rozdzielczosc 520 lini pomaga w tym -wyraznie. Elektronika nie zmiescila sie juz na jednej plytce :-) , wiec na zlaczu dolozono dodatkowa plytke z kolejnym wielkim procesorem-niezle sie grzeje :-).Elementy chyba orginalne Sony-przynajmniej tak na nich napisano :-) Wstepne ogledziny - test na duzym 42'' ekranie ,wyraznie pokazuje , ze jest lepiej niz z innymi kamerkami w/w.Powierzchnie kolorowe nie maja juz takich szumow,znacznie poprawila sie ostrosc.Kamerka na swoj sposob b. inteligentnie reaguje na swiatlo za obiektem filmowanym. Milo zaskoczony taka jakoscia obrazu , postanowilem wyposazyc w te kamerke az dwa modele.Oczywiscie nie zrezygnuje z aparatu Pentax E-35.Choc on tez ma swoje wady (waga,gabaryty,opory aero,nie w kazdym modelu poleci itd.) Kamerki Sony 520l beda lataly w mniejszych modelach-z prostego powodu . Waga tylko 12 g i gabaryty ok 3,5 x 3,5 cm.Owiniete w gabke,,nie beda narazone na uszkodzenie.Takze jako ruchome (obrot) nie sprawia klopotow ze wzgledu na mala wage. Z perspektywy czasu i porownan , wg. mnie to chyba najlepszy wybor miedzy jakoscia a budzetem.I w tym przypadku mozna powiedziec ze kamerka zbliza sie do ,,High Resolution'' , oczywiscie na swoj sposob :lol2: Mialem juz nie wracac do kamerek typu. cctv security,ale ze wzgledu na jej gabaryty i jakosc obrazu , kamerka ta umozliwia mi rozsadne latanie takze mniejszymi modelami a jakoscia obrazu,jakby nie patrzec przebila poprzednie kamerki,ktore mialem okazje uzywac. Co ciekawe,tylko w https://www.futurehobbies.com/items.asp?id=14 Future Hobbies maja te kamerki.Zakupilem u nich juz kilka rzeczy i ze wzgledu na ceny i przyjazna obsluge chyba cos jeszcze kupie u nich. PS. Zapytalem ,dlaczego wyslali mi inna kamerke niz zamawialem ?. Reakcja byla natychmiastowa. Sklep zwrocil wszystkie koszty wysylki , dolozyl prezent i przeprosil za problem-dokladnie wlasciciel Mr. Wade . U nas tez sie juz to praktykuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Już kiedyś na forum poruszałem temat tej kamery, ale jakoś chyba umknęło to w całości moich postów, podaje jeszcze raz linka z takimi kamerami: http://store.pcsurveillance.net/kt_c_products_s/63.htm Ceny ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Byc moze. Ale poruszyc temat a uzywac/zobaczyc to mala roznica W ,,naszej '' branzy juz wiadomo-nie wierzyc w pisane (zwlaszcza w opisy sprzedawcy) Czesto sa ,,przekoloryzowane'' lub ,,naciagniete'' -oczywiscie na lepsze Edit. Wydaje mi sie ze pod tym linkiem nie ma w/w kamerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Peter to jest bardzo dobra kamerka posiada elektroniczna migawkę i balans bieli. Takie same kamerki tylko 480 linni używam do montażu w intalacjach obserwacyjnych. Może tylko kamera samsunga SID-50 jest lepsza jej czułość 0,002Lux pozwala na widzenie w nocy, posiada menu ekranowe oraz wspaniałą automatykę obrazu, widzi bardzo dobrze bez względu na warunki oświetleniowe. Mozna ją wymontować z obudowy, jest wprawdzie większa ale i obraz jest zdecydowanie lepszy. Jedyną jej wadą jest jednak duzo wyższa cena. http://www.samsungcctv.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 A juz myslalem ze moj opis jest tendencyjny. Ja za bardzo sie nie znam na tym (czyli wogole ) Dla mnie wazny jest efekt koncowy-czyli dobrej jakosci obraz na duzym ekranie. Ale skoro potwierdzasz,majac na codzien z takimi kamerkami do czynienia,to jestem juz spokojny,ze to nie kolejna porazka. Mam nadzieje ze ktos ,czytajac nasze posty bedzie mial w nich jakas wskazowke. Dylemat $$$ tez jest istotny-w koncu to b. popularne hobby :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.