Mars_2000 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Jako , że miałem kolejny raz okazję odwiedzić ostatnio "państwo środka" , to tym razem uległem pokusie nabycia 2-óch latawców, jakie na jednym z targów sprzedawano. Po lekkim targowaniu zapłaciłem za nie ostatecznie 100 RMB czyli jakieś 55 PLN . Trochę zabawy było z ich zapakowaniem do bagażu , bo główne pręty rozporowe ,pomimo tego że są dzielone na pół i sprężyste, to były na tyle długie, że musiałem nieźle się nakombinować aby zmieściły się do mojej walizki. Teraz wiem, że następnym razem muszę wziąć jeszcze większą. Dzisiaj , po tygodniu dość, hmmm... dupiastej , deszczowej pogody wreszcie się rozpogodziło i do tego ku radości córki było wietrznie. Zatem zabraliśmy nasze "maleństwa" na pobliskie pole i je ulotniliśmy. Muszę przyznać, że świetnie się bawiliśmy śmigając po niebie tymi barwnymi zwierzakami. Rozpiętość orła to 2 metry, smok jest ciut mniejszy i ma ok. 1.6m. Oba są bardzo lekkie, dzięki czemu już mały wietrzyk je skutecznie unosi w górę.
robertus Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Bardzo fajne. Zupełnie inaczej niż tradycyjne europejskie romby.
Rekomendowane odpowiedzi