Mars_2000 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Jako , że miałem kolejny raz okazję odwiedzić ostatnio "państwo środka" , to tym razem uległem pokusie nabycia 2-óch latawców, jakie na jednym z targów sprzedawano. Po lekkim targowaniu zapłaciłem za nie ostatecznie 100 RMB czyli jakieś 55 PLN . Trochę zabawy było z ich zapakowaniem do bagażu , bo główne pręty rozporowe ,pomimo tego że są dzielone na pół i sprężyste, to były na tyle długie, że musiałem nieźle się nakombinować aby zmieściły się do mojej walizki. Teraz wiem, że następnym razem muszę wziąć jeszcze większą. Dzisiaj , po tygodniu dość, hmmm... dupiastej , deszczowej pogody wreszcie się rozpogodziło i do tego ku radości córki było wietrznie. Zatem zabraliśmy nasze "maleństwa" na pobliskie pole i je ulotniliśmy. Muszę przyznać, że świetnie się bawiliśmy śmigając po niebie tymi barwnymi zwierzakami. Rozpiętość orła to 2 metry, smok jest ciut mniejszy i ma ok. 1.6m. Oba są bardzo lekkie, dzięki czemu już mały wietrzyk je skutecznie unosi w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Bardzo fajne. Zupełnie inaczej niż tradycyjne europejskie romby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi