diablok1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Witam. Posiadam odbiornik z układem SDRX2B i na układzie była naklejka z napisem 35MHz, wiem że by go uruchomić trzeba mieć pilot z tą częstotliwością ale spróbowałem (nie zaszkodzi) różnych na 27 i 40 tylko jeden zadziałał z układem 8A977BP na 27.125MHz http://obrazki.elekt..._1363947057.jpg (ten z czwórką) poprawnie działa tylko z bliskiej odległości do10cm, dalej już nie działa, można go jakoś przerobić-poprawić odbiornik żeby zwiększyć zasięg? to na pewno nie jest wina pilota, został wzięty od innego autka które działało na dość dalekiej odległości około 20metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 (...) 35MHz, (...) autka (...) 35MHz jest przeznaczone wyłącznie do sterowania modelami latającymi. Ze względów bezpieczeństwa nie należy przy nim grzebać w innych celach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablok1 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Trochę źle napisałem pierwszy post nie dając informacji od czego ten odbiornik. owszem 35Mhz to tylko latające ale tu jest z autka elektronika i widać było że to jest fabrycznie zrobione, żadnego tam podejrzenia że coś jest przekładane, a po za tym z pilotem chodzi w przód, tył, lewo, prawo tak jak autko (latające nie mają wstecznego biegu), więc to nie jest od latającego tylko od autko, ja bym chciał to przerobić na 27 bądź 40 da rade to przerobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi