kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Niedawno kupiłem ten model helikoptera.Nigdy nim nie latałem ,ponieważ:Śmigła się kręcą a model się nie wznosi nawet na najwyższych obrotach.Tak jakby mu mocy brakowało.Proszę pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Pakiet naładowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Ładowałem go cała noc i nic tylko się kręcą śmigła .Nawet 2cm nie chce się unieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Zaobserwuj też czy obroty wirnika dolnego i górnego są mniej więcej takie same. Jeśli masz możliwość to podepnij też inny pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Pakietu innego nie mam.Oto zdjęcia pakietu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Piękna poduszeczka. Do wywalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Myślę, że chyba musisz kupić nowy. Na zdjęciu masz podłączoną wtyczkę pakietu. Czy aby przypadkiem nie jest ona podłączona cały czas??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Tak jak na zdjęciu widać stoi już 3 lata.Czyli co bym mógł zrobić ,aby zadziałał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 3 lata z podłączonym zasilaniem??!!!??? Po każdym locie, pakiet odłącza się od elektroniki. Li-pol'i nie wolno rozładowywać poniżej 3V na celę (wg innego źródła poniżej 2,7V). W takim momencie ładowarka raczej nie będzie w stanie nigdy naładować pakietu. Po prostu trzeba kupić nowy i o niego dbać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Ok.Tylko jaki kupić ten pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 1S (3,7V) Li-pol o podobnych wymiarach i wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Na moim pakiecie pisze 1000mAh czyli taki mam kupić http://electropark.pl/li-pol-inne/3678-pakiet-li-pol-3-7v-1000mah.html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Jeśli wymiary się zgadzają to taki. Nie może być za duży, bo tych pakietów nie wolno wciskać na siłę. Zwróć uwagę, że pakiet nie ma wtyczki, więc będziesz ją musiał przelutować ze starego (starannie!!!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Poszukam jeszcze w internecie takiego z wtyczką.Czy jak wymienię ten pakiet heli będzie latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 A czym się różni ten pakiet: http://electropark.pl/li-pol-inne/3678-pakiet-li-pol-3-7v-1000mah.html od tego:http://turborc.pl/index.php?products=product&prod_id=2837 . Oprócz tego że ten drugi ma wtyczkę.Dlaczego ten drugi jest droższy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zamówiłem pakiet z pierwszego linku.Teraz proszę mi powiedzieć jak go ładować?Mam orginalną ładowarkę od modelu i co podłączam i i co dalej ile mam ładować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Nowy pakiet podłączony ,a helikopter nadal się nie wznosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 W tych modelach sprzęgła niema (chyba w żadnym elektrycznym heli niema sprzęgła bo i po co)-możliwe ze masz : -łopaty nie od tego modelu? np za małe lub w wyniku uszkodzeń zostały zbyt mocno przycięte. Sprawdź to porównując fotki z internetu ze swoim egzemplarzem -może źle zamocowane : wklęsły profil łopat ma być od spodu -stał 3 lata-może przydało by się nasmarować wał (tam jest wał w wale ) -może zębatki " puściły" i się ślizgają po osiach silników lub wału Jeśli żaden z wyżej wymienionych punktów to pozostaje usterka elektryczna/elektroniczna (zamęczone silniki ,starte szczotki , walnięty potencjometr gazu w nadajniku .........) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1558 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 A czy to możliwe ,że model może nie latać bez tej części od śmigła?Oto ta części http://www.gimmik.pl/sprzaczki-s00613-p-323.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi