Skocz do zawartości

Problem z RC Alloy Shark BR60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno kupiłem ten model helikoptera.Nigdy nim nie latałem ,ponieważ:Śmigła się kręcą a model się nie wznosi nawet na najwyższych obrotach.Tak jakby mu mocy brakowało.Proszę pomóżcie.

Opublikowano

Myślę, że chyba musisz kupić nowy. Na zdjęciu masz podłączoną wtyczkę pakietu. Czy aby przypadkiem nie jest ona podłączona cały czas???

Opublikowano

3 lata z podłączonym zasilaniem??!!!??? :o Po każdym locie, pakiet odłącza się od elektroniki. Li-pol'i nie wolno rozładowywać poniżej 3V na celę (wg innego źródła poniżej 2,7V). W takim momencie ładowarka raczej nie będzie w stanie nigdy naładować pakietu. Po prostu trzeba kupić nowy i o niego dbać.

Opublikowano

Jeśli wymiary się zgadzają to taki. Nie może być za duży, bo tych pakietów nie wolno wciskać na siłę. Zwróć uwagę, że pakiet nie ma wtyczki, więc będziesz ją musiał przelutować ze starego (starannie!!!).

Opublikowano

Zamówiłem pakiet z pierwszego linku.Teraz proszę mi powiedzieć jak go ładować?Mam orginalną ładowarkę od modelu i co podłączam i i co dalej ile mam ładować?

Opublikowano

W tych modelach sprzęgła niema (chyba w żadnym elektrycznym heli niema sprzęgła bo i po co)-możliwe ze masz :

-łopaty nie od tego modelu? np za małe lub w wyniku uszkodzeń zostały zbyt mocno przycięte. Sprawdź to porównując fotki z internetu ze swoim egzemplarzem

-może źle zamocowane : wklęsły profil łopat ma być od spodu

-stał 3 lata-może przydało by się nasmarować wał (tam jest wał w wale :) )

-może zębatki " puściły" i się ślizgają po osiach silników lub wału

Jeśli żaden z wyżej wymienionych punktów to pozostaje usterka elektryczna/elektroniczna (zamęczone silniki ,starte szczotki , walnięty potencjometr gazu w nadajniku .........)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.