baxter12 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Piekny model piekny oblot. Tylko pozazdroscic. jestem pod duzym wrazeniem. gratuluje. baxter P.S. Facetowi z kosiarka zyczylem w pewnym momencie urwania tłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Pogratulować, piękna maszyna!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ŁŁŁEEEE a Kolo nie zrobił zawisu na śmigle i nie poleciał tyłem, ŁŁŁŁEEEE. Super. Is bin under wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Koledzy na tym filmie były dwa najgorsze loty. Motylasty niewile brakowało aPo2 przy tym wietrze leciał by do tyłu Wiało w porywach do 35 km na godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Jeżeli nożna to prosiłbym o zamieszczenie jakiegoś zdjęcia -jak są zamocowane górne sprzydła - połączenie z baldachimem. Buduje go i tu mam problem - te same plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam Odnośnie szczegółów to Henio musi napisać ( ja mogę fotki zrobić), ale z tego co pamiętam , to połówki płatów nasuwane są na rurki pseudoduralowe a całość usztywniona wykrzyżowaniami między płatami. Nawet się to trzyma w "kupie" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Te pręty , rurki i odciągi między płatami to są zaznaczone na planach . Myślałem że Henio wprowadził dodatkowe mocowanie np skęcenie płata z baldachimem / skrzydła górne odejmowane - przy montażu dodatkowe śruby /a odciągi potraktował jako atrapę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam.Płaty trzymają się tylko na rurkach a odciągi trzymają płaty na swoim miejscu.Jak przywiozę model z loniska zrobię zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Z góry dzięki za zdjęcie ,mam jeszcze jedno pytanie . Na planach orczyki na kierunku ,wysokości i lotkach są zaznaczone jako sklejka 2 mm , czy kolega tak zostawił czy wykonywał to z duralu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Dural Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Prosiłbym o odpowiedż . Czy w tym modelu przy tak zamocowanym silniku jak to jest pokazane na zdęciu - silnik za atrapą silników- w silniku był przedłużany wał silnika. Jeżeli tak to w jaki sposób to było wykonane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.