Mieciu11 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Zakupiłem sobie nowe nożyki. I jak się okazało były one znacznie ostrzejsze. Wycięło się elegancko . Tylko teraz mam kolejny dylemat. Lotki lepiej przykleić na taśmie czy może użyć UHU pora? Bardziej się przymierzam na taśmę bo tego drugiego jeszcze nigdy nie robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 lepiej na tasme zrob bedzie pewniejsze od gory i od spodu daj tez i zelazkiem potraktuj i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Wlasnie zdecydowalem sie na budowe takiego modelu. Powiedzcie jakie wymiary najlepsze beda. Ja na poczatek chce zastosowac depron (tanszy). Bedzie to pierwszy model robiony z planow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Pozwole sie podpiac do posta i zaczolem budowe wedlug planow na ktorych oparl sie kolega co zalozyl posta. Jakomaterial szary depron 5mm. Zrobilem juz czesc kadluba. Pozniej dodam jakies fotki. A troszke poza tematem to sasiad byl zdziwiony jak zobaczyl u mnie podklad pod panele ( nie sadzil ze mozna z tego modele budowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zabieram sie za budowe ogona. Czy statecznik z depronu 5mm to wytrzyma czy lepiej aby go jakos wzmocnic. Czy to ze z jdnej strony bedzie gladki a z drugiej ryflowany to problem? Ogolnie caly jesd z 5mm. Ch e go oklic samoprzylepnym Oracalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 wklej lepiej sosne 3x5 lub plaskownik 0,6x4 i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Masz na mysli pojedyncza listewke i pewnie w pionowym i pozimym . Sterow nie musze wzmacniac? A Jaz zabezpieczyc pakiet przed wypadaniem, Bo widze ze daja go pod skrzynke i nie wiem jak jest blokowany, Chyba ze kola sa to problem sie sam rozwiazuje. Moze macie jakies rozwiazania i fotki ktorymi moglbym sie pokierowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 w sterach juz nie musisz wzmaciac, a pakiet ja np w dustym z FT mialem tak samo od spodu na rzep i dodatkowo podklejone przedtem sklejka z owocowki i potem zrobilem male prostokatne otwory i przelozylem mala i waska opaske rzepowa np DUALSKIEGO, jak dobrze dociagniesz to pakiet przesynie ci sie tylko przy bardzo twardym ladowaniu n no i pakietem wywazysz model przesuwajac go swobodnie do przodu lub do tylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dzieki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jaki silnik polecacie do takiego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Model na wykonczeniu, zalozylem serwa Redox S90. Nadal zastanawiam sie nad silnikiem i jaki pakiet do tego dac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 silnik mozesz dac najtanszy e max cf 2822 ale mozesz dac mocniejszy zalezy jaka waga ci wyjdzie gotowego do lotu , ja na dustym mialem ten silnik ale latalem na pelnym gazie i pakiecie 1300/3s bo zrobilem zbyt ciezki model wazyl ok 100g wiecej nizeli bylo zalozone w planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja mam hextronik_dt900 _brushless_outrunner 900kv. pakiet 2200 i zbudowany z pianki dla architektów. Lata na pół gazu, na podróbie apc 12 x 6 ? czy jakoś tak. Znaczy latał, do momentu aż nie przegiąłem z low pass'ami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Emax 2822 wystarczy. Ja bym Ci polecił emaxa z serii GF lub GT. Latałem w tym modelu z GF 2215/20 oraz z GT 2215/10 oba sprawowały się super. (model był z pianki z papierniczego czyli to co flite) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja mam depron 5mm oklejony oracalem, Wiec pewnie waga wyjdzie tez wyzsza niz zalozona. Dzieki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ukonczony jeszcze cza oblatac. Narazie brak pakietu i regulatora. Jak nie wytrzymam ciekawosci to zaladuje mu cegle z FunCub-a i sprawdze czy lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Chyba sobie jaja robisz żeby pakować do niego pakiet 3800mAh Na 2200 już jest cieżko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Krzysiek taki duzy pakiet to go rozdrobni przy pierwszym ladowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 To tylko na zdjeciu, sprawdzalem czy mechanizmy dzialaja. Sam pakiet to 220g , az tak nie oszalalem. Zagladalem za jakims 3s 1800, moge go ladowac jak bedze latal Fun Cub-em. no i tylko regulator jeszcze bo ten co mam to ciezki i dozy bo ICE 60A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Oto i pakiet z regulatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi