MarcinS Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 witam czy moze ktoś mi opisać krok po kroku jak powinienem zbindować odbiornik frysky delta 8 z hitec optic 6? usiłowalem zrobic to tak jak z optimą ale ten sposób nie dziala wiem że jest to na pewno banalne ale mecze sie już kilka godzin i nic nie przynosi efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Wciśnij przycisk na module z tyłu, włącz aparaturę, puść przycisk. Powinna migać dioda. Jeśli miga czerwona to naciśnij przycisk znowu (nie pamiętam dokładnie na jak długo), jeśli niebieska to zostaw. Wciśnij przycisk na odbiorniku, włącz zasilanie i puść przycisk kiedy zobaczysz migającą czerwoną i zieloną. Wszystko to jest opisane w instrukcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 wlasnie d*pa nie chce migac niebieska i zastanawiam sie co robie zle. W instrukcji opisane jest ze powinienem w odbiornik wlozyc zworke, wiec zworka wyladowala w odbiorniku, z etego co pamietam to kolor zmieniał sie z czerwonego na niebieski w momencie kiedy radio laczylo sie z odbiornikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Jeśli nie chcę Ci się zmienić na niebieską migającą diodę, to znaczy, że masz niezaktualizowany moduł. Musisz kupić/ pożyczyć od kogoś programator HPP-22 i go zaktualizować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 A jaką którą wersję oprogramowania modułu nadawczego? Nie mam tego odbiornika, ale po pobieżnym przejrzeniu instrukcji wydaje mi się, że moduł nadawczy musi obsługiwać odbiorniki bez telemetrii (minima), więc jeżeli masz oprogramowanie modułu w wersji 1,0 to musisz je aktualizować do 3,0. Bartosz mnie uprzedził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 ups, a jak sprawdzić jaką wersje mam? przepraszam za glupie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Dowiesz się jak go podłączysz do komputera przez HPP-22. Ale będzie to wersja 1.01 albo 2.0, a Ty potrzebujesz wgrać wersję 3.01. Podaję Ci już dokładną numerację, po sprawdzeniu na stronie: http://hitecrcd.com/support/firmware-software-updates/afhss-equipment-updates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS Opublikowano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 sam sie boje tego dotykać jest może ktoś lub firma która sie tym zajmuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Nie ma się czego bać. Po prostu podłączasz kablem programator do modułu, który jest połączony z komputerem i wgrywasz plik. Najważniejsze, żeby przez przypadek nie odłączyć, któregoś z przewodów lub, żeby nie wyłączył/ zawiesił Ci się komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS Opublikowano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 no wlasnie, znam sie doskonale na innych rzeczach, to wole zlecic osobie która już kiedyś robiła, plus koszta, programataor to koszt około 90 zł. Jak na jednorazowy użytek to za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 mam ten odbiornik, spokojnie zbindował się z modułem V8FT, jutro testy zasięgu z dopałką anteną typu Patch i bez dopałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi