meny Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Witam Panowie po długiej zabawie z Supertigre i nerwicą 2 takta decyzja zapadła wkładam do extry benzynę, pytanie co sądzicie o: JC EVO 23II - http://www.modelmotor.pl/silnik-23-cm3-jc-evo-23-ii.html albo RCGF 20 - http://www.modelmotor.pl/silnik-20-cm3-rcgf-20-v2.html O rcgf czytałem dobre opinie o JC to już różnie piszą... czy ktoś miał jakieś doczynienia może coś doradzić? Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molmagic Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Mam RCGF 65ccm w Bellance 2,4m. Latam od dwóch sezonów, w prawdzie nie bardzo intensywnie, ale jestem mega zadowolony. Silnik nie sprawiał mi absolutnie żadnych problemów, zawsze pali po kilku machnięciach nawet po dłuższych przerwach w użytkowaniu. Mam też JC Evo 30ccm w Yaczku 1,8m. Nie za długo by powiedzieć cokolwiek o użytkowaniu ( jest po 20-25 minutach pracy). Na pewno jest bardzo ładnie wykonany i sprawia dobre wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 cześć a jakiego miałeś supertigre, jeżeli można dopytać ? Bo mam 2 szt i czekają na odpalenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meny Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 cześć a jakiego miałeś supertigre, jeżeli można dopytać ? Bo mam 2 szt i czekają na odpalenie. G90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Mam 3 silniki super tigre, wszystkie bardzo ok. Wystarczy je dobrze wyregulować i nie zawodzą. W czym były twoje problemy z tym silnikiem? Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 dzięki za info ją mam TG 2300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meny Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Mam 3 silniki super tigre, wszystkie bardzo ok. Wystarczy je dobrze wyregulować i nie zawodzą. W czym były twoje problemy z tym silnikiem? Pozdrawiam Piotr http://pfmrc.eu/index.php?/topic/39777-supertigre-g90-nie-gasnie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 ja mam super tigre g61 ring, i chodzi idealnie, niczym nie ustępuje os maxom, zawsze kupowałem osy a 1,5 roku temu wlasnie super tigre i przy następnym zakupie silnika napewno sie jeszcze raz zastanowie nad super tigre 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twister Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Używam silnik JC evo 30ccm drugi sezon.Silnik zamontowany jest w modelu Su-26 1870mm.Silnik jak do tej pory sprawuje się bardzo dobrze.Pali praktycznie na dotyk.Po różnych próbach najlepiej spisuje się na śmigle graupner sonic 20x8 .Obroty na poziomie 7450 a ciąg 8.1kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi