xprzemo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 witam jak podłaczyc silniki w hitec laser 6 chodzi mi o to zeby w łódce zastosowac dwa silniki i nie montowac steru zeby sterowac silnikami tylko jak podlączyc słyszałem że mozna to zrobic poprzez mixer mam dwa regulatoru tylko jak to ugryżc pomocy
marcin133 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Regulatory mechaniczne czy elektroniczne? Z mechanicznymi nie będzie kłopotu. Z elektronicznymi porażka. Ty masz jedynie mikser V-tail i Elevon - W żaden sposób bez przeróbki radia nie zmiksujesz dwóch regulatorów elektronicznych z drążkiem gazu. Może udać się to jedynie korzystając z mikseru Elevon na drążku lotek i wysokości. Brak grzechotki na gazie będzie jednak znacznie utrudniał pływanie - to można przerobić. Należy też sprawdzić czy regulatory elektroniczne w taki sposób będą reagować w prawidłowy sposób.
xprzemo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2008 Regulatory mechaniczne czy elektroniczne? Z mechanicznymi nie będzie kłopotu. Z elektronicznymi porażka. Ty masz jedynie mikser V-tail i Elevon - W żaden sposób bez przeróbki radia nie zmiksujesz dwóch regulatorów elektronicznych z drążkiem gazu. Może udać się to jedynie korzystając z mikseru Elevon na drążku lotek i wysokości. Brak grzechotki na gazie będzie jednak znacznie utrudniał pływanie - to można przerobić. Należy też sprawdzić czy regulatory elektroniczne w taki sposób będą reagować w prawidłowy sposób. na mechaniczny to trzeb aby zastosowac jakis mikro wyłącznik z zerem zwartym nie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.