MacFlyer Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 witam, postanowiłem zacząć zabawę z heli i wybór padł na Honey Bee King 2 zakupiony w rc711. po kilku próbach zawisu padł oczywiście silnik fabryczny, który zostanie wymieniony najprawdopodobniej na 3900+25A+9T. Parę fotek: o a tu katana sobie wisi i czeka na swój czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzjeson Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Co to znaczy padl? Spalil sie? Specjalnie go zakatowales czy on juz taki jest? ;/ Tez sie przymierzam do kupna tego heli,(mam na oku jeszcze 2 inne) i nie chcialbym zeby mi silniki padaly. Aha,czy oprocz kosztow przesylki i ceny heli,nic nie placiles? W komplecie ejst nadajnik,aku,ladowartka...? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzjeson Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wiec nie lepiej bylo by kupic odrazu Belt CP ktory ejst juz wyposazony w BLDC? Masz gyro w hh czy zwykle? Czytalem ,ze bez tego hh (head,tail lock) ciezko sie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzjeson Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Hmm... tez sie tak zastanawiam miedzy nic a beltem cp...Na nic lepszego mnie narazie nie stac. Kingiem chyba nie polatam na zewnatrz, a dokupujac silnik wyjdzie mi prawie belt... Musze sie dobrze zastanowic. Sorry za malego offtopa :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zeby latac po domu to kup sobie poccizeta albo lame. Ten helik do latania w domu sie nie nadaje. Chyba ze latanie dla Ciebie to zawisy i starania o nie zahaczenie o meble, sufit i kwiaty. Silnik padl Ci po prau zawisach? To musisz popracowac nad ustawieniem krzywych gazu i skoku lopat albo luzu miedzyzebowego. Fakt ze nie jest to najlepszy silnik i grzeje sie niemilosiernie, ale nie pada tak od razu. Dzjeson ma racje- Belt CP ma to co musisz dokupic do Kinga, a przy koazji jest wiekszy i lata sie nim zdecydowanie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Teraz piszesz powisiec- tu sie zgodze. Ale tak samo powisisz beltem, gwarantuje Ci to. Moze i nawet latwiej bo jest duzo bardziej stabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 wybrałem hbk2 bo beltem to sie w pokoju jeszcze trudniej lata i trzeba mieć jako takie umiejętności, fakt jest on lepszy, ale czasami jest fajnie wstać rano i sobie powisieć bez zdejmowania piżamy Do zawisow Beltem jeszcze nie doszedlem - trenuje slizgi po dywanie - ale gwarantuje Ci, ze zdjecie pizamy nie jest do tego wymagane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Kingiem chyba nie polatam na zewnatrz, a dokupujac silnik wyjdzie mi prawie belt... Ja mam kinga i jestem bardzo zadowolony. Latałem już nie raz i to nawet przy dość sporym wiaterku i model jak na swoją masę świetnie dawał sobie radę. Moim zdaniem jest to idealny wybór na początek. Belt nie wiele się różni od Kinga. Głowica jest ta sama, silnik w Kingu się kupuje ten sam co w belcie więc przy niższej masie Kinga będzie żywszy. Wybór między King/Belt to moim zdaniem kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 witam Ja róznierz kupilem HB ale odbiore go dopiero za 2 tygodnie..mój HB jest uzywany ale kupiony okazyjnie Mam nadzieje ze naucze sie na nim latac :mrgreen: bedzie to mój pierwszy heli I odrazu mam pytanie...jaki silnik jest do niego potrzebny?tz jaki 3f bo taki pewnie kupie bo szczotki...wiadomo :devil: Chodzi mi o obroty,KV ciag itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja mam silniczek e-sky 3800KV i regiel 25A. Jest to ten sam silnik co w belcie i najczęściej się go kupuje do Kinga, ale rama wymaga drobnych przeróbek. Silnik e-sky 3100KV jest też wystarczający ale ma mniejszy zapas mocy i tak ostro już nie polatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km_pl Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam, Ja mam silnik 3200kv + zębatka 11T, uważam, że do nauki latania jest wystarczający. Razem ze zmianą silnika polecam jeszcze jeden mod - większą zębatkę napędu paska (do kupienia np. w link). Po zwiększeniu prędkości wirnika ogonowego znacznie poprawia się kontrola nad ogonem - szybsza, bardziej precyzyjna reakcja na stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Honey Bee King II ! ! ! Zakupiłem go jakiś czas temu, lata się świetnie nawet w domu na zwykłym żyro i tym co ma w komplecie poza silnikiem, który spalił się po pierwszym locie film z oblotu jeszcze na starym silniku na mojej stronie http://www.modele.ruminski.cba.pl Poza tym modelem lata się znakomicie, jest mniejszy od Belta, a sama wymiana w nim kilku podzespołów daje nam przyjemność modelowania Ja na początek zacząłem od silnika od Esky 3f, regulatora30A, ako, serwa, dziś jestem po oblotach i model zachowuje się w domu znakomicie. Zbyt mało miejsca mam na jakiekolwiek loty w domu, jednak Kingiem udaje mi się przetestować nowe parametry w domu między mebelkami , nowe filmiki już za kilka dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.