Kornelitoo Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Dołożyłem troszkę ledów do Parkmastera, teraz można nim latać w najciemniejszą noc. Niestety przybyło mu sporo wagi przez co napęd jest do wymiany. Film z wczorajszej nocy. Lot niezbyt ładny bo mocy brak i straszliwie wiało ale latać się chciało Polecam HD, enjoy ! http://www.youtube.com/watch?v=gDw7QdyHf-M
damiankad70 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Ładnie wygląda i fajna muza
Kornelitoo Opublikowano 22 Października 2013 Autor Opublikowano 22 Października 2013 Miło, że się podoba
GEX999 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 [...] fajna muza Od pierwszej nuty, którą usłyszałem po lekkim przesunięciu do przodu, skojarzyła mi się z tym: Co do oświetlenia, od góry i dołu masz właściwie takie same barwy, rozmieszczone w niemal identyczny sposób. Życzę powodzenia przy ewentualnych akrobacjach . Może lepiej je lekko pozmieniać, chociaż model i tak wygląda świetnie?
Kornelitoo Opublikowano 22 Października 2013 Autor Opublikowano 22 Października 2013 Kawałek ten sam We wcześniejszych lotach troszkę nim kręciłem i nie miałem problemu z orientacją, na żywo wygląda to oczywiście troszkę inaczej. Myślałem tylko o tym, żeby kiedyś w miejscu kabinki umieścić niebieskie diody Chociaż na początku trzeba zmienić napęd bo teraz nie ma czym latać.
szpachla Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Fajnie podświetlony. Dodatkowy plus masz taki, że na święta wystarczy postawić go w rogu, kilka bombek i można kłaść prezenty pod parkmasterem
Painkiller Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 fajny pomysł i wykonanie:) Możesz zdradzić kilka szczegółów...ile bierze i jakie zasilanie ma całe oświetlenie itd...
Kornelitoo Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Opublikowano 10 Listopada 2013 Fajnie podświetlony. Dodatkowy plus masz taki, że na święta wystarczy postawić go w rogu, kilka bombek i można kłaść prezenty pod parkmasterem Tak też zrobię, do świąt już niedaleko fajny pomysł i wykonanie:) Możesz zdradzić kilka szczegółów...ile bierze i jakie zasilanie ma całe oświetlenie itd... Zasilanie modelu z oświetleniem jest z tego samego pakietu 3S LiPo 1000mAh. Wszystko zrobione na szybko, nie miałem mniejszego pakietu żeby wypróbować oddzielne zasilanie. Model jest ociężały, potrzebny mu teraz lepszy napęd i większy pakiet. Czas lotu również zdecydowanie spadł. Wszystko trzeba zważyć i zmierzyć ale aktualnie nie mam na to czasu.
michal888 Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 Z mojej strony mogę polecić to : ===> http://hobbyking.com/hobbyking/store/__26428__LED_Corn_Light_12V_2_6W_13_LED_White_2pcs_.html miałem taśmy ledowe na skrzydłach i to na końcówkach skrzydeł, super efekt w sumie to ten film mnie zainspirował : uważam że na taśmy to troszku szkoda wagi.
Painkiller Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 te żarówki ledowe to też super rozwiązanie...jeśli zestaw oświetleniowy miałby pobierać 3,5v a pakiet zewnętrzny dodatkowy to 11,1v 400mah to jak długo to będzie świecić? Czy ktoś wie?
michal888 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Niestety u siebie nie mierzyłem prądu pobieranego przez oświetlenie, a po za tym biorę z lipo co napęd, poprostu krócej latam zasilanie z lipo 3s czyli , pobór można obliczyć ze wzoru można to obliczyć ze wzoru : P= U*I po przekształceniu==> P/U=I 11.1V-napięcie lipolka 2.6 W moc na 1 żarówce LED 2.6W/11.1V=0.234 A to tak teoretycznie.
Painkiller Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 kurcze troche mało mi to mówi...jeśli chodzi o takie rzeczy to ledwo to ogarniam o ile w ogóle. Czy mógłbyś to jakoś wyliczyć w podanej przeze mnie wyżej konfiguracji?
szpachla Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Tak. Tylko musisz podać na jakie napięcie i jaka moc tej żarówki.
Rekomendowane odpowiedzi