Kornelitoo Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Dołożyłem troszkę ledów do Parkmastera, teraz można nim latać w najciemniejszą noc. Niestety przybyło mu sporo wagi przez co napęd jest do wymiany. Film z wczorajszej nocy. Lot niezbyt ładny bo mocy brak i straszliwie wiało ale latać się chciało Polecam HD, enjoy ! http://www.youtube.com/watch?v=gDw7QdyHf-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Ładnie wygląda i fajna muza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Miło, że się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 [...] fajna muza Od pierwszej nuty, którą usłyszałem po lekkim przesunięciu do przodu, skojarzyła mi się z tym: Co do oświetlenia, od góry i dołu masz właściwie takie same barwy, rozmieszczone w niemal identyczny sposób. Życzę powodzenia przy ewentualnych akrobacjach . Może lepiej je lekko pozmieniać, chociaż model i tak wygląda świetnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Kawałek ten sam We wcześniejszych lotach troszkę nim kręciłem i nie miałem problemu z orientacją, na żywo wygląda to oczywiście troszkę inaczej. Myślałem tylko o tym, żeby kiedyś w miejscu kabinki umieścić niebieskie diody Chociaż na początku trzeba zmienić napęd bo teraz nie ma czym latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Fajnie podświetlony. Dodatkowy plus masz taki, że na święta wystarczy postawić go w rogu, kilka bombek i można kłaść prezenty pod parkmasterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painkiller Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 fajny pomysł i wykonanie:) Możesz zdradzić kilka szczegółów...ile bierze i jakie zasilanie ma całe oświetlenie itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Fajnie podświetlony. Dodatkowy plus masz taki, że na święta wystarczy postawić go w rogu, kilka bombek i można kłaść prezenty pod parkmasterem Tak też zrobię, do świąt już niedaleko fajny pomysł i wykonanie:) Możesz zdradzić kilka szczegółów...ile bierze i jakie zasilanie ma całe oświetlenie itd... Zasilanie modelu z oświetleniem jest z tego samego pakietu 3S LiPo 1000mAh. Wszystko zrobione na szybko, nie miałem mniejszego pakietu żeby wypróbować oddzielne zasilanie. Model jest ociężały, potrzebny mu teraz lepszy napęd i większy pakiet. Czas lotu również zdecydowanie spadł. Wszystko trzeba zważyć i zmierzyć ale aktualnie nie mam na to czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Z mojej strony mogę polecić to : ===> http://hobbyking.com/hobbyking/store/__26428__LED_Corn_Light_12V_2_6W_13_LED_White_2pcs_.html miałem taśmy ledowe na skrzydłach i to na końcówkach skrzydeł, super efekt w sumie to ten film mnie zainspirował : uważam że na taśmy to troszku szkoda wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painkiller Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 te żarówki ledowe to też super rozwiązanie...jeśli zestaw oświetleniowy miałby pobierać 3,5v a pakiet zewnętrzny dodatkowy to 11,1v 400mah to jak długo to będzie świecić? Czy ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Niestety u siebie nie mierzyłem prądu pobieranego przez oświetlenie, a po za tym biorę z lipo co napęd, poprostu krócej latam zasilanie z lipo 3s czyli , pobór można obliczyć ze wzoru można to obliczyć ze wzoru : P= U*I po przekształceniu==> P/U=I 11.1V-napięcie lipolka 2.6 W moc na 1 żarówce LED 2.6W/11.1V=0.234 A to tak teoretycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painkiller Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 kurcze troche mało mi to mówi...jeśli chodzi o takie rzeczy to ledwo to ogarniam o ile w ogóle. Czy mógłbyś to jakoś wyliczyć w podanej przeze mnie wyżej konfiguracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Tak. Tylko musisz podać na jakie napięcie i jaka moc tej żarówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi