Maybach Opublikowano 21 Grudnia 2006 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam wszystkich! Modelarstwem interesuje się od wakacji i postanowiłem zbudować prosty model RC! Wybór padł na poduszkowca i... tak się zaczęła pasja! Na początku myślałem, że koszt wynosić mnie będzie ok 100 zł. Teraz trochę więcej gdyż uznałem, ze "lipy" robić nie będę!!! :wink: Model całkowicie jest wykonany z balsy 4mm z dwoma silnikami Graupnera speed 400 6V! Aparaturę (pewnie jest już w domu) będę miał w niedzielę (ciekawe czemu hehe) Hitec Zebra 4 FM- wybrałem taką żeby starczyła do następnych modeli, tym razem samolotów! Wesołych Świąt! :wink: Mateusz z Torunia
ertman_176 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Szkoda że nie zaczekałes z aparaturą bo dołożył byc 100 czy 150 i miał aparature z komputerem ...
Maybach Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2006 Witam! A czym się różni moja od tej co ma komputer? Chodzi o ustrzenia i pamięci modeli tak?
Diakon Opublikowano 22 Grudnia 2006 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ja tak liczyłem, i na moje to Zebra wychodzi drożej jak Flash 5x... Ano może ma trochę mniej funkcyji niż Flash, no i w ogóle... Już Laser chyba lepszy... Wg mnie ta Zebra to nieumiejętny zabieg Hiteca... A z jakiego sklepu ona bedzie?
Maybach Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2006 Patrzyłem to wcale Laser nie jest tańszy od zebry tak jak Flash! A słyszałem od innych forumowiczów, ze na początek jest dobry!
qba Opublikowano 22 Grudnia 2006 Opublikowano 22 Grudnia 2006 ja sprzedalem flasha4 za 170 zł z nowymi aku
Diakon Opublikowano 22 Grudnia 2006 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Porównaj wyposażenie Lasera i Zebry...
Maybach Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2006 To jest szczyt głupoty... zrobic model, wszystko poustawiac włozyc akku i ... no własnie uruchomic... w tym tkwi problem! Wszystko miec a ładowarki ni ma!!! Najszybciej bym miał w nowym roku bo tu w Toruniu w elektronicznych nic nie ma, tylko na paluszki :shock: :shock: Torun to jednak WIEŚ!!!
alchemique Opublikowano 29 Grudnia 2006 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Od czego sa sklepy internetowe i allegro?
Maybach Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2006 I to mnie boli! Zamiast zamówic raz a porządnie to płace full kasy za przesyłki, ale cóż mój błąd! Z allegro znalazłem fajną!
Maybach Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam mam spory problem z fartuchem, bo nie wiem jak go zrobić. To znaczy zrobiłem już 4 i żaden po pierwsze nie wygląda jak w poduszkowcu i zbytnio nie działa. Sad Chciałem poprosić o pomoc: 1) wzór fartucha do wycięcia (taki żeby go np. wydrukować i wyciąć w materiale) 2) z jakiego materiału bo szukałem ortalionu, ale w pasmanteryjnych nie ma. Wymiary poduszkowca to 50cm na 20cm Wymiary fartucha muszą być z zakładką do przyklejenia 1,5cm Z góry dziekuję! Tak wygląda u innego modelarza (z jakieś strony ściągnąłem) http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=03df4d2eea2df307
matis21 Opublikowano 12 Października 2007 Opublikowano 12 Października 2007 Witam.ile wynosi sena zmontowania takiego poduszkowca (bez aparatury) :roll:
afish Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 zalezy z czego zrobisz.. Ja tez na poczatku bawilem sie poduszkowcami ale ja robilem z depronu .. To zaleznie odwielkosci poduszkowca np mozna zrobic calego z jednej płyty depronu 6mm i paru listewek sosnowych . do tego jakis klej no i elektronika . Bez elektroniki sadze ze nawet w 10-20 zł sie mozna zmiescic ;] płyta deronu okolo 4 zł listweki w 3-4 zł sie zmieszcza a material na fartuch to zawsze jakis jest:) a jak nie to mozna zrobic z worka na smieci ( u mnie tylko takie lataly)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.