Wiesiek Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 http://www.youtube.com/watch?v=wuAM3SIVZfc Modell: Needle 100 FDS
Marcin81 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Prędkość i warunki robią wrażenie!
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Klif ma jedyne 100m wysokości i wiatr 24m/s Jeśli naładowany na 3570g szybowiec o rozpiętości 2,5m wznosi się pionowo po starcie niczym korek od szampana to nie mamy o czym mówić . To jest miejsce na bicie rekordów wystarczy zobaczyć że większość czasów oscyluje tam w zakresie 30 sekund gdy w warunkach europejskich takie czasy są w zasadzie rzadkością a zawodnicy którzy tam latają te 2x.xx w warunkach europejskich nie zrobią podobnych czasów bo nie ma zboczy ,które takie latanie umożliwiają w Europie..
przytek Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Dla mnie masakra !!!!!!!!!!!!!!!!! Klasa mistrzowska Chciałbym to zobaczyć na żywca
specyfick Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Dla mnie masakra !!!!!!!!!!!!!!!!! Klasa mistrzowska Chciałbym to zobaczyć na żywca Zapraszam zatem na zawody F3F w kraju. Zdarza się że warunki pozwalają na latanie bardzo widowiskowe i szybkie. A jak sa to zawody międzynarodowe to emocja gwarantowane. Oczywiście rzadko są takie warunki na zawody ale ... zawsze można trafić poza zawodami na 10 m/s i emocje też są zacne. Ten rekord robi wrażenie ... ale nic nadzwyczajnego dla odważnego i wytrenowanego zawodnika. W kraju są zawodnicy którzy zbliżają się do takich wyników, oczywiście o warunki takie troszkę trudniej.
cZyNo Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja tam nie wiem kto sie zbliża, ale co do wspólnego latania to masz racje. Pewnie jutro cos zaproponuje na f3f.zielnik.karpacz.pl. I zainteresowanych zapraszam do dyskusji i działania. Zależy mi na aktywnym uczestnictwu zorganizowanych zboczeńców z Trojmiasta, Bydgoszczy, Łodzi i z południa kraju (Jelenia, Nowy Sącz) oraz oczywiście innych zapaleńców mniej zorganizowanych Pozdrawiam 1
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Ten rekord robi wrażenie ... ale nic nadzwyczajnego dla odważnego i wytrenowanego zawodnika. W kraju są zawodnicy którzy zbliżają się do takich wyników, oczywiście o warunki takie troszkę trudniej. Coś chyba Paweł przeoczyłem ,bo nie mam pojęcia o kim myślisz . U nas sporadycznie lata się minimalnie poniżej 40 i nie pamiętam by ktoś poleciał poniżej 36 a tam wynik jest poniżej 25 !!! . Polskich zawodników ,którzy przekroczyli na zawodach przy regulaminowej 100m bazie wynik poniżej 40 można policzyć na palcach jednej ręki reszta lata 40+++ a są tacy , którzy na te 40 tylko lecieli . To jest Paweł tak że każdy kto coś tam lata myśli że takie wyniki to się robi ot tak sobie i jak ja sobie kupię taki model to też będę tak latał , ale takie gadki to można włożyć między bajeczki i pierwsze zawody zweryfikują bardzo szybko umiejętności kolejnego który przez kolejne dwa lata będzie snuł bajeczki jak to leciał na 40 , tyle że nie doleciał ... Więcej zatem pokory wynik jest fenomenalny i niewykonalny w naszych warunkach do tego trzeba mieć taki klif , model , i przede wszystkim umiejętności ,które zdobywa się trenując w takim miejscu . 1
wapniak Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Święta racja. Taki warun trzeba umieć wykorzystać, i nie da się tego zrobić ot tak od ręki...
specyfick Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 Chłopaki a kiedy lataliście przy 23 m/s ? W takich warunkach na klifie ? Ja też nigdy, ale jestem przekonany że po kliku dniach treningu by się dało, wszak nie latacie pierwszy dzień. Troszkę wiary, 35 sekund w zasięgu macie przy 15 metrach, to przy 23 ... ??? A oczywiście myślałem tylko o zawodowcach Wynik jest oczywiście fenomenalny ale kto nie próbuje i nie wierzy to nigdy nie osiągnie tego co chce ...
cZyNo Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 Skoro tak uważasz, to czekam z niecierpliwością na takie wyniki. Chętnie zobaczę filmik z takiego lotu. Po kilku dniach treningu. Tylko kiedy u nad wiało kilka dni po 23m/s z jednego kierunku?
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zastanawiam się na podstawie czego wyciągnąłeś te wnioski , bo zdecydowanie nie na podstawie własnych doświadczeń z lataniem przy 15 nie wspomnę już o 25m/s . Przy ponad 20m/s latałem wiele razy , ale ani razu nie powiem że było łatwiej latać szybko ... Przy wietrze powyżej 10 jesteś jak saper tyle że ryzykujesz życiem modelu nie swoim . Każde złe lądowanie może być ostatnim ... A ty tak beztrosko piszesz 35s zapakuj dingo do pełna i polataj w takim wietrze i przede wszystkim wyląduj 4,5 kg walcem bez strat . Musisz Paweł troszkę z nami polatać zawodniczo bo masz modele i latasz całkiem nie źle i w przeciwieństwie do niektórych ,którzy nie rokują nadziei poprawy umiejętności z ciebie mogą być ludzie , wymaga to troszkę pracy i samozaparcia . Skorzystaj z bezinteresownej pomocy kierownika i lataj z nim jak się tylko da i przede wszystkim słuchaj co mówi bo wiedzą i umiejętnościami znacznie cię wyprzedza . O lataniu 3X pogadamy jak choć raz na zawodach palniesz te 3X.XX . Sam zrozumiesz że to co piszesz teraz to jakieś brednie wyssane z palca . 1
specyfick Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Chodzi mi o to że każdy jest w stanie dojść do takiego wyniku pracą treningiem i pasją. O takie warunki ciężko w Polsce, ale się zdarzają 1 na rok może. A reszta to ciężka praca, ja po porostu wierzę w naszych chłopców.
przytek Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Hmm a jaki właściwie jest rekord Polski? Ten oficjalny i nieoficjalny? Na ostatnich dwóch MP jakie rezulaty miała pierwsz trójka?
cZyNo Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Kilku mówi że leciało 36, kilku chciało polecieć 40, ale nie wyszło. Z dużych zawodów (Eurotour, WordCup) to najszybszy chyba był tegoroczny wynik Andrzeja 38,36s. Ale mogę się mylić. Na ostatnich MP czasy były znaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacznie odbiegające od tych rekordowych Najlepszy wynik uzyskany w czasie zawodów organizowanych w Polsce przez zagranicznego zawodnika to 31,29s
przytek Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Dziękuję za odpowiedz A jakie są Wasze życiowe wyniki?
przytek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zapraszam zatem na zawody F3F w kraju. Zdarza się że warunki pozwalają na latanie bardzo widowiskowe i szybkie. A jak sa to zawody międzynarodowe to emocja gwarantowane. Oczywiście rzadko są takie warunki na zawody ale ... zawsze można trafić poza zawodami na 10 m/s i emocje też są zacne. Ten rekord robi wrażenie ... ale nic nadzwyczajnego dla odważnego i wytrenowanego zawodnika. W kraju są zawodnicy którzy zbliżają się do takich wyników, oczywiście o warunki takie troszkę trudniej. Dzieki ale poszukam tutaj, na razie znalazłem w klubie obok Gościa latającego poniżej 30 sekund Rekord UK to 26 z kawałkiem. Nawet te 30 na pewno mnie oszołomi jesli uda mi się kiedyś to zobaczyć. Kontakt z tutejszym F3Fem już nawiązałem
cZyNo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 A kogo z szybkich angoli tam masz? Rekord UK ro 26,84 Martina. Anglicy rekordy biją tu (i na tych zawodach): a w Polsce warunki są zgoła odmienne. Tegoroczne MP:
Rekomendowane odpowiedzi