Skocz do zawartości

Depron pod 400

Barlu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy pod silnik klasy 400 z pakietem ni-cd (6-7ogniw) da radę zrobić średniego sylwetkowego akrobatę? Ciężki trochę będzie, ale czy poleci? Nieakrobatę sylwetkowego można, wiem, ale mi chodzi o akrobatę SYLWETKOWEGO ze sztywnego depronu :roll: (póki co extra pod cox-a będzie w poczekaniu :evil: ) (co do regla, kolega z forum alexa może mi pożyczy, za co serdeczne dzięki :D )

Opublikowano

ja robiłem sylwetkową extre z depronu pod 400 z przekładnią i smiglem 9x5

i pakietem ni-cd 900mah chyba 7,2v i.......

i....jakoś latało ledwo co więc to nie jest chyba najlepszy pomysl chyba jakjuż akrobat to speed 40 weddlug oryginalnych planow bo w tych sylwetkowych to sie bardzo mocno skrzydła wyginają , prawie że w literę "U"

Opublikowano

Może być trudno, mam co prawda nie duże doświadczenie ale raczej pozostawiłbym tego typu silniki do niewielkich górnopłatów itp.

Chociaż zerknij na stronę www.3dfoamy.com - jest tam sporo fajnych modeli, którymi można "powywijać fikołki" w powietrzu, można ściągnąć plany i jak dobrze się przyjrzysz to część z nich ma jako zalecany napęd silnik GWS'a 350 z przekładnią.

Więc jest jakiś cień szansy.

Powodzenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.