baxter12 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ciezka sprawa, złapała mnie grypa i przytrzymała w domu dni kilka.. A poniewaz nie potrafie wylezec to w krotkich chwilach lepszego samopoczucia zaczalem składac RWD-5 by Skazoo. Ale troche inaczej "po swojemu". I tak w krótkich chwilasc pomiedzy goraczkowym snem i robieniem sobie posilkow w kuchni narodzil sie na poczatek kadlub. Rozkład listew zmienilem na podstawie doswiadczeni z ubijaniem kretow poprzednim modelem. I postanowilem dodac jeszcze jedno wzmocnienie ogona. No i w miedzyczasie powstawaly skrzydełka Ze wzgledu na niepewne od temperatury rece nie moglem sobie dac rady z wycieciem dzwigarow wiec wsadziłem sosnowe. Ciag dalszy nastapi, bo teraz juz cos slabiutki jestem.. baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ciezka sprawa, złapała mnie grypa To się nazywa grypa modelarska ! :twisted: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Czemu ja od 2 lat nie chorowałem Łączniki nie powinny być chociaż do 1 żebra ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Czemu ja od 2 lat nie chorowałem Powinieneś się cieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Moze i tak, ale tem model i tak na straty... Ledwo na oczywidze. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A swoją drogą też bym sobie w domu posiedział (niekoniecznie chory) i pomajstrował przy swoich modelach bo wieczory jakieś takie krótkie się wydają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dobry pomysł , ja chyba tez muszę sie rozchorować. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dzisiaj sie lepiej czuje, goraczka meczaca mnie od soboty minela. Glowa nie boli, moge juz normalnie funkcjonowac.... Ale ten model... jak go robilem to chyba mialem temperature 40 stopni celsiusza... Jak rano zobaczylem to sie przerazilem..... Jak ja te dokumentacje czytalem?????? NIGDY NIE ROBCIE MODELI W GORĄCZCE!!!!! ;D :rotfl: ;D Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 co ma być z nim źle oprucz tej gigantyczności? to ma być elektryk czy spaliniak po 50ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Szkoda ,że przy tym rozmiarze nie dorobiłeś lotek . Ale co by nie mówić ,to chyba największy RWD-ziak z depronu jakiego widziałem. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 jaka jest rozpiętość waga długość i najważniejsze jaki silnik regler i pakiet :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 baxter12 i ty mówisz ze to RWD by skazoo ale chyba przeskalowany bo na tej fotce wyglada jakby miał ze 2m rozpiętości :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 baxter12 i ty mówisz ze to RWD by skazoo ale chyba przeskalowany bo na tej fotce wyglada jakby miał ze 2m rozpiętości :devil: Ale? Gadasz, przeskalowany, Niemozliwe... Moze mi zle plany skserowali.... ;D :rotfl: ;D Przeskalowalem o 50%, ma 198 cm rozpietosci. MAM DYLEMAT nie wiem jaki motor do niego zastosowac... Ale jak pzreskalowywalem plany nie dotarlo do mnie ze to bedzie taki potwor... Mowie sobie to tylko polowe wiecej.... baxter12 P.S. Tomku w tym stanie, w jakim byłem, to lotek bym nie zrobil... Mialem problem zeby podzialke w linijce zobaczyc.. Z ta grypa to nie jest zadna sciema.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 baxter12 a jak z wagą ? .... chociaż waga mało ważna zawsze jakiś silnik dobierzesz ale przyznam że model wygląda imponująco lecz trzeba było zrobić balsiany Aaa i jeszcze jedno czym pokrywałeś skrzydła bo to nie wygląda na 3mm izofloor ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Na pokryciu skrzydel jest depron 3mm rowkowany, tylko kolor ma taki dziwny. Dwie plyty musialem skleic razem na kazde skrzydlo. A balsy nie mialem w domu. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Przecież to super musi latać. Czekam na obloty. A ile to maleństwo waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Nie wiem ile wazy, nie mam wagi, do sklepu wstyd mi z tym isc... Z tym ulotnieniem to tez takie problematyczne, bo najmocniejszy motor jaki mam to dzwonek 2410-12T polaczony w trojkat. 82W raczej nie pociagnie, chociaz mam smiglo 12x6, to jak go zaloze to pobierze pewnie 100W. Może? Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 1 "dzwonek" nie , ale po 2 lub 3 na każdą stronę skrzydła i po problemie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 mam 2 silniki 2822 emaxa, nie mam drugiego regulatora., ale to jest jakis pomysl.. tylko dziob musialbym zmienic. jak to bedzie wygladac RWD na dwa motory? Profanacja... ha ha ha baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 baxter12, jeden ciągnący drugi pchający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.