robertus Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Kupiłem taki EDF z HK - KV3800 Wentylator mi wybuchł,natomiast sam silniczek jest ok. Chciałbym do niego zamontować śmigiełko, no nie wiem, 4 do 5cali. Czy są specjalne wysokoobrotowe śmigła? Nie chciałbym aby śmigło zrobiło mi krzywdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 śmigło to chyba z przekładnią do takich obrotów chyba (lub śruba napędowa od jakiegoś ślizgacza wodnego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Znalazłem takie śmigło, w opisach piszą, że montują nawet dla 5000kV https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7931___TGS_Sport_4_1x4_1E_Precision_propeller.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Robert, od czasu do czasu latam na 3500KV, na pakietach 2S -> śmigło: APC 4.7x4.7 E (seria Speed 400 Electirc Props) Jak określić limity jest podane tutaj (RPM=190 000/4,7 = 40425.5 -> Uz=40425/3800=10,64V), czyli na 3S nie polatasz na tym śmigle, jednak mają również mniejsze (lista i tutaj xls) i dla 4.1" było by już blisko (dla pakietów 3s), choć jeszcze trochę brakuje (oczywiście pod obciążeniem obroty siądą, pytanie tylko jakie naprawdę RPM ma Twój silnik ) Znalazłem jednak rozbieżność w opisie z której serii pochodzi to śmigło - lista w sklepie mówi o serii Speed 400 electric a xls pokazuje, że jest to seria Thin Electric - trzeba by podrążyć temat (a może seria edit: Sport Pylon?) Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi