listek1 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam mam nietypowe pytanie . Zamierzam zrobić szybowiec klasy f3k SuperGee potrzebuje tkaniny aramidowej to nie problem lecz skrzydła i stateczniki są laminowane tkaniną ułożoną pod kątem 45 stopni , i tu mam pytanie czy można gdzieś kupić 1 m2 tkaniny aramidowej która jest cięta pod kątem 45 stopni ? pytam bo nie zmieszczę się na 1 m2 tkaniny ułożonej pod kątem 90 stopni a trochę kosztuje taka tkanina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Temat stary jak świat, kup 2 metry i wytnij co trzeba, potem jak się bedziesz dziwił dlaczego tyle kosztują wyroby laminatowe z tych materiałów to już będziesz wiedział.. Okrawki możesz sprzedać na allegro albo wlaminaować w kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek1 Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ok dzięki ... tak poza tym to kto pyta nie błądzi wolałem się upewnić niż wydać więcej kasy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Jak nie masz wprawy radzę zastąpić tkaninę kevlarową szkłem 50 g/m2 mniej problemów z obróbką oraz z uzyskaniem dobrej powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi