Skocz do zawartości

Alula z cyber-fly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to już chyba przed ostatnia część zdjęć.

Kabinka tymczasowo zostanie zastąpiona taśmą.

Zostało mi jeszcze:na stałe wkleić serwa i dźwignie lotek,a potem oblot modelu.

Chyba coś źle zrobiłem przy wstawianiu zdjęć :P ale to chyba nie przeszkadza ;)

I jest pierwszy problem z elektroniką.

Jak patrzy się na model od strony ogona i jak przechyli się drążek aparatury w lewo to prawa lotka nie wychyla się na maksa w dół.

Co to może oznaczać(jeżeli podałem za mało inforamcji proszę pisać co mam jeszcze podać).

post-13447-0-25837800-1387101573_thumb.jpg

post-13447-0-99133300-1387101580_thumb.jpg

post-13447-0-18464000-1387101588_thumb.jpg

Opublikowano

Problem z serwami już naprawiony po bardzo długim grzebaniu w internecie i w aparaturze(w tzw.func setting).

Oblot planuję na ten czwartek.Mam nadzieję że pogoda dopiszę.

Opublikowano

No i po oblocie!

Niestety nie udało mi się namówić kolegi i nie miałem fotografa :P

Powiem jedno:

model narwowisty jak wściekły byk,ale to chyba tylko przez mój narwowisty paluch na drążku.

Mam pytanie do kolegów:

Czemu po wyżucie modelu za skrzydło po chwili nie spada tylko to wygląda tak jak by on sam lotkami oddał(czyli lotki w dół).Co możę być tego przyczyną?Odrazu powiem że to nie lotki.

Opublikowano

Aha no w sumie to mogłem sam na to wpaść.Dziękuje za szybką pomoc jutro przetestuje tą metodę.

I byłbym bardzo wdzięczny jak by mi pan jeszcze napisał jak to zrobić w aparaturze Turnigy 9X.

Chciałbym to mieć na którymś z przełączników.

Opublikowano

Możę któryś z panów kolegów to umie i by mi napisał co gdzie mam na klikać w aparaturce żeby ustawić to na którymś z przełączników.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

No dzisiaj porzucałem alulę za skrzydło dodając palcem wysokości i było okey utrzymałem model minutę ok.40sekund na wiaterku a drugie tyle opadałem bo prowało mnie nieźle.Nadal pracuję nad moim narwowisym palcem na drążku.

Opublikowano

Moja alula zaliczyła wczoraj lekkiego kreta :(

Akurat to miejsce już parę razy mi się uszkodziło jutro jadę do sklepu modelarskiego kupić pręty węglowe 1,2mm na lekkie wzmocnienia kadłuba.

A zapomniał bym: waga modelu to 130g.

post-13447-0-69290900-1388071605_thumb.jpg

Opublikowano

Myślałem nad tym, ale o jakiej gramaturze?

Podejżewam że 140g/cm2 ale raczej nie kupię bo tak jak wspominałem jutro jadę do sklepu modelarskiego i na zakupy tam mam tylko ok.20-30zł.

Ponieważ w planach miałem kupować tylko klei CA, aktywator i pręt węglowy.

Zobaczę co się da zrobić, dam zdjęcia jak już to skleję.

Opublikowano

Ja dzisiaj jadę do tego sklepu kupić potrzebne mi klamoty do modelu http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4948,tkanina-szklana-25-g-m2-1-m2 no i tam właśnie tyle kosztuje ta tkanina :P .

Wychodzi na to że to wszystko co mam kupić to jest w cenie tej tkaniny a 60zł na dzisiaj nie mam.Obejdzie się bez ;) już wykombinowałem sposób jak to przykleić dobrze i żeby na długo mi się to trzymało.

Opublikowano

Święte słowa, mi troszkę za często się to zdarza :P ale już to nadrabiam ;)

Dzisiaj po przyjeździe ze sklepu i posklejaniu tego modelu pójdę to oblatać.

Myślę zę dzisiaj już wstawię zdjęcia z latania.

Opublikowano

Zrobiłem fotkę ze wczorajszego latanka.

Z góry przepraszam za jakość zdjęcia(niezdarny kolega wjechał mi mini samochodzikiem w nogę).

post-13447-0-98674200-1388322356_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.