Marek_Cm Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostepnie plany modelu wlasnego projektu. Wiecej o modelu tu. Plany + poradnik jak wykonac model dostepnie sa tutaj
qba Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 kawał dobrej roboty! gratulacje! btw ile zajmuje całość? może warto wrzucić na forumowy serwer cały poradnik
Marek_Cm Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Opublikowano 3 Lutego 2008 to bedzie miec z 50 mb, jak sie zmniejszy rozdzielczosc zdjeci z 800x600 to bedzie mniej Dodane 20:24 Ma ktos zdolnosci w obsludze programow graficznych. Potrzebowalbym jakas fajna naklejke na skrzydlo. Chcialbym, zeby byl to napis ENERGY 3D. Naklejka powinna miec wymiary ok 20 x 7-8 cm
DJDIT Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Rewelacja! dla poczatkujacych to doskonałe źródełko wiedzy jak i za co się zabrać w ogóle. Dobra robota.
Piotter Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 Fajny model i jeszcze lepszy poradnik . Pelny podziw. Ogladalem go i zastanawiam sie tylko czy w wersji elektrycznej mozna by go zrobić nieco delikatniej i lżej. Na przyklad na kadlub, zamiast sklejki 1,5 użyć 1mm i w calym modelu użyć listewek mniejszych przekrojów np. zamiast 5x3 może by tak 4x3. Jak sądzicie ?
Marek_Cm Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 Śmiało można by było go wyposarzyć w silnik elektryczny. Waga jaka mi wyszła to lotu jest troche duża. Oczywiście można zmodyfikować konstrukcje tak, aby była lekka. Budując ten model miałem zamiar zrobić go pancernie, tak aby sie nie rozpadł w powietrzu. Jak wiecie statecznik poziomy tylko nie wytrzymał ekstremalnych przeciążeń. Stosując napęd elektryczny myślę, że zaoszczędzi się kilkadziesiąt gramów na wadze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.