adi-000 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Polączyłem ze sobą pakiet 3s I regulator. Podpiąłem kabelek z regulatora do odbiornika Hitec I w odbiorniku zaświeciła się dioda sygnalizująca zasilanie odbiornika. Mogłem poruszać serwami I sterować szybkością silnika. I tu moje pytanie-czy tak powinno być ? czy można tak to zostawić bez obawy że się coś spali, bo został mi niepodłączony pakiet zasilający do odbiornika który z tego co pamiętam ma 4,7 v a lipol ma 11. Proszę o wyjaśnienie mi tego bo to jest mój pierwszy model który czeka na ulotnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 O ile regulator ma wbudowany BEC (takie coś co obniża napięcie zrobione właśnie w celu zasilania odbiornika) to spokojnie można tak zostawić. Jeżeli nie to raczej trzeba się zaopatrzyć w osobny układ BEC albo w dodatkowy akumulator zasilający odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Jeżeli u ciebie odbiornik ma zasilanie to twój regulator ma układ BEC, tak że nie musisz się martwić, wszystko jest dobrze. Przy małych modelach gdzie jest stosunkowo mało odbiorników prądu (serwa) całość zasila się poprzez stabilizator napięcia w regulatorze. Większe regulatory nie mają układu BEC, zakłada sie wtedy zewnętrzy układ stabilizacji lub nawet całkiem osobne źródło zasilania odbiornika, można też przy całkiem dużej ilości serw stosować osobne zasilanie serw i wtedy odbiornik może mieć swoje zasilanie, serwa swoje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 nie wiem czy ma BEC ale mam Mam taki może ktoś wie czy ten regulator daje bezpieczne napięcie dla serw i odbiornika?? chyba jednak ma BEC bo po powiększeniu zdjęcia po otwarciu linka na opakowaniu jest napisane: 20A X ESC Lipo 2-3 S BEC 3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Bec-a ma na 100% wiem bo kloega mial taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 no to spoko jutro jak będzie świeciło słonko pójdę i spróbuje ulotnić modela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Skoro . Podpiąłem kabelek z regulatora do odbiornika Hitec I w odbiorniku zaświeciła się dioda sygnalizująca zasilanie odbiornika to regulator na 99.(9)% ma bec-to 0.(0)1 to możliwość, że odbiornik czerpie energię z kosmosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 adam9034, nie każdy ma duże doświadczenie. jak to mówią zawsze jest ten pierwszy raz :jupi: :rotfl: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.