szymon_ Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witajcie, jako, że ostra zima coraz bliżej, a sezon halowy już na pełnych obrotach, zrobiłem halówkę z depronu F3Axis. Po kilku lotach na hali naszło mnie na kolejne latadło tego typu. Nie chcąc robić drugiego F3P z depronu, wybrałem EPP, i to trochę grubsze bo 8mm, a jako plany posłużyły mi zwykłe rzuty Yaka 54. Znalazłem też jakiś fioletowy spray, więc zaimprowizowałem wzór i wykonałem. Wydrukowałem pare naklejek i naniosłem.Taki model na szybko, ale myślę, że całkiem niezły. Najprawdopodobniej w piątek odbędzie się oblot na hali to dam znać jak się sprawuje wynalazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Cześć, pytanie trochę z innej beczki. Latasz modelem będąc ubrany w garnitur ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Hehehe, tak się złożyło. Latałem bezpośrednio po egzaminach więc się już nie przebierałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Jakie dałeś wyposażenie do pierwszego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 3 serwa 5g, regulator 12A, silnik Emax BL 1812/11, pakiet 2s 350 mAh/500mAh Jest ok, do yaka kupiłem dokładnie to samo wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dzisiaj był oblot. Super się prowadzi Żadnych strat. Obyło się nawet bez trymowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 W obydwu modelach na popychaczach zastosowałeś coś w rodzaju ___/\___. Ma to na celu doprowadzenie popychacza pod kątem prostym do śrubki mocowania orczyka w serwie (bez potrzeby zmieniania/modyfikowania oryginalnego orczyka, który tego nie umożliwia). Dobrze rozumuje ? Pamiętasz ile płyt epp 8mm (i jakich wymiarów) zużyłeś na tego Yak`a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 V zastosowałem w innym celu, bo i tak nie ma tam kąta prostego. Umożliwia to trymowanie lotek i ich ustawienia przy tylko jednym serwie. Mogę rozszerzyć lub zawęcić moje V, wydłużając lub skracając popychacz. Mam wtedy warunki do trymowania. Nie jest to konieczne, ale czasem przydatne. Zużyłem około połowy, może minimalnie więcej płyty 90cm x 60cm. Dobry biznes raczej Jakbym się postarał to z tego co zostało zrobił bym drugiego takiego samego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Okej, a jak zachowuje się model bez tego kąta prostego ? Beczki wychodzą zauważalnie krzywo (z racji nie równych wychyleń) ? Widać tylko wzmocnienie w skrzydle (to pręt czy profil węglowy ?), czy oprócz tego wzmacniałeś coś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Beczki wychodzą idealnie równo. Nie wiem co masz na myśli mówiąc o nie równych wychyleniach, wszystko jest ok W skrzydle są 2 pręty węglowe 1.2mm. Jeden od góry, drugi od dołu. Dodatkowo od spodu, profilaktycznie są dźwigary, Również z pręta 1.2mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Cytuje "Aby zachowac rowne wychylenia - kat pomiedzy popychaczem a linia przechodzaca od srobki na serwie poprzez otwor na raminiu serwa gdzi sie owy popychacz montuje - byl 90%" W kilku tematach przy rozmowie o lotkach na 1 serwie ludzie wypowiadają się podobnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Prawda, że w dół wychyla się trochę mniej, ale tylko trochę. Wychylenia na obu lotkach są jednak symetryczne. Beczki wychodzą idealnie prosto, a przechyły są precyzyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi