ertman_176 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Niewiem ile dokładnie ale dlatego http://www.skidubai.com/ W sercu pustyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Faajne miejsce - czytalem juz kiedys o tym - chcialbym miec taka hale pod nosem nie dosc ze moglbym godzinami jezdzic na nartach to jeszcze bym sobie czasem samolotem polatal. Moznaby nawet pokusic sie o proby z czyms spalinowym bo to takie wielkie Ale musze Cie ertmanie zdziwic bo ropa nie dlatego tyle kosztuje. Ropa sama w sobie kosztuje niewiele bo z tego co sie orientuje cena barylki czyli okolo 160 litrow ksztaltuje sie na poziomie jakis 63 dolarow obecnie, czyli cos kolo 190zl. Czyli litr ropy kosztuje na rynku jakies 3-4 razy mniej niz w na stacji - reszta kostow to akcyzy i durne podatki trafiajace do budzetu panstwa. Nie powinnismy miec wiec pretensji do talibow bo jak sie wkurza i OECD przykreci kurki tak jak to mialo miejsce w latach 70 i 80 to dopiero bedzie klops ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Wiem o tym Poprostu zbyt serio potraktowałes moje słowa - pomysl co by tam było gdyby nie ropa ... W Atlancie jak pamietam mają coś takiego http://www.georgiaaquarium.org/ strona ORG http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?threadid=739892 wiecej ZAJ^^*%&^ fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Gdyby nie ropa to chyba piach by ciagle wpierdzielali ;] Widzialem juz takie cuda gdzies, w mniejszej skali oczywiscie - tylko nie pamietam gdzie - robi wrazenie. Moi rodzice to zapaleni nurkowie i nurkowali juz w wielu miejscach. Czesto przywoza mi zdjecia typu - to ja i rekin, albo to ja synku i plaszczka Ze tez im sie tak chce, nie lepiej popatrzec zza szyby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Ten stok narciarski to rzeczywicie pelen odjazd. Moja kolezanka, ktora mieszkala w Dubaju miala przyjemnosc tam jezdzic. Ale nie jest to raczej tania propozycja. Co do akwarium morskiego to jest ich bardzo duzo na swiecie. Ja mialem okazje ogladac takie w HongKongu i Singapurze. A w Tajlandii mozna pojechac na "wyspe koralowa- Coral Island", gdzie bardzo blisko brzegu mozna podziwiac rafe. To jest to, co szczegolnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Tu chyba nie chodzi tylko o akwarium morskie bo tego jest duzo, ale o to ze przechodzisz przeszklonym tunelem a nad Toba plywaja rekiny i inne pomioty morza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Akwarium morskie to ma mój kolega w mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.