markkoo99 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Witam, Pisze ponieważ mam problem z regulatorem obrotów. Zakupiłem drugą Betę ponieważ pierwsza się lekko sfatygowała. Wersja druga któa kupiłem była z serwami, regulatorem i silnikiem. Kiedy podłączyłem już wszytsko zuważyłem dziwne zachowanie drązka gazu. Kiedy dojade do połowy silnik wogólę nie włącza. Kiedy drążek jest w 3/4 wychylenia to włacza się silnik na strasznie dużych obrotach. Trymer gazu jest ustawiony w pozycji neutralnej. W poprzednim modelu dźwignia gazu stopniowo zwiększała obroty.Nie wiem czy może to być spowodowane. Mogę nagrać filmik bo nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem. Dodam jeszcze ze wszystkie wychelnia serw działąja prawidłowo. Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Zrobiłeś kalibrację gazu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Sz Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Zaprogramuj max wychylenie drążka gazu. Przeważnie programuje się to tak: 1) Włącz nadajnik. 2) Ustaw gaz na max 3) Włącz zasilanie do regulatora (regulator podłączony do odbiornika kanał nr.3) 4) Czekasz aż "zapika". 5) Ustaw gaz na min. Kalibracja zakończona Powinna zagrać melodyjka lub zacznie pikać jak podczas normalnej procedury startu (zazwyczaj ilość cel). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markkoo99 Posted December 29, 2013 Author Share Posted December 29, 2013 Dzięki za podpowiedzi. Jutro to sprawdzę. Zmieniłem regulator ze starego modelu i ten działa poprawienie. Ale spróbuje jeszcze tej kalibracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markkoo99 Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 Zaprogramuj max wychylenie drążka gazu. Przeważnie programuje się to tak: 1) Włącz nadajnik. 2) Ustaw gaz na max 3) Włącz zasilanie do regulatora (regulator podłączony do odbiornika kanał nr.3) 4) Czekasz aż "zapika". 5) Ustaw gaz na min. Kalibracja zakończona Powinna zagrać melodyjka lub zacznie pikać jak podczas normalnej procedury startu (zazwyczaj ilość cel). Dzięki wielkie za pomoc. Działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts