bart07 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam. Dostałem od Świętego aerograf (z Castoramy, ten za ok. 60 zł) Wewnątrz była instrukcja " (...) urządzenie ciśnieniowe do 6.6Bar (...) przed użyciem naoliwić olejem do sprężarek (...)" to chyba nie to Ma ktoś instrukcję do takiego aerografu, ew. jaką nazwę podać do googli. Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Jeśli masz z Casto to idź do Casto i poproś o instrukcję jeśli takowa w ogóle istnieje do tego urządzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witaj Jeżeli chodzi o ten typ: : to w moim egzemplarzu (chyba "z Leroya") nie było żadnej instrukcji. Z tego co pamiętam na blistrze było podane albo ciśnienie maksymalne albo robocze i tyle.. Za chwilę wrzuce jeszcze zdjęcie z rozebranego "rozpylacza" Edit - obiecane zdjęcia: i dwa słowa ode mnie : -> Obracając element B (przy zadanym ciśnieniu powietrza dostarczanym do aerografu) ustawiasz ilość dostarczanej farby oraz jednocześnie wielkość kropel. -> Przycisk na korpusie E - to dźwignia zaworu powietrza ( ON/OFF) -> Aby rozebrać aerograf na przykład do mycia po malowaniu: - zbiornik odłączasz od korpusu (siedzi na lekki wcisk w elemencie D) - wyciągasz element C (wysuwasz go promieniowo ciągnąc za ten języczek) - wykręcasz element B jednocześnie wysuwając z korpusu E element D - wykręcasz z korpusu element A Montaż w kolejności odwrotnej. Osobiście nigdy nie czułem potrzeby dalszego rozbierania aerografu (zawór powietrza) Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Mój jest metalowy. Do castoramy pójdę, ale na wiele nie liczę... MAM! to jest chyba podróba 155 Anthem! Lista części i instrukcja są w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi