Patryk900 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam ktoś może wie jaki jest bezpieczny zasięg odbiornika frsky v8r4-II bo znalazłem tylko jeden test ale z poprzednią wersja owego odbiornika. http://vimeo.com/11128878 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie mam pojęcia. Ja dzisiaj sam sprawdziłem swoje odbiorniki na lotnisku czyt. długi spacer. Chyba nie ma lepszej metody. Co Ci przyjdzie z tego że usłyszysz "800 m" skoro lepiej jest to zobaczyć na własne oczy, jak mały jest model itp. Po drugie tutaj antena jest na zewnątrz a w życiu większość modelarzy ma antenę z odbiornikiem ukryta w kabinie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Masz racje Przemku najlepiej jak sam sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Właśnie 3 dni temu "sprawdziłem" zasięg. Piękna pogoda, najpierw jeden model, potem ESA właśnie z tym odbiornikiem. Na jakichś 200 - 300m model zgłupiał na chwilę. Wracam do bazy - a tam nie ma anteny... Odpadła... Zasięg BEZ ANTENY - 200m Miałem właśnie Ci Patryku o tym pisać. Nowa antena (drut 31mm) przylutowana i dodatkowo zabezpieczona hotglutem. To jest już druga wymiana antenki w tym odbiorniku. Bardzo delikatnie mocowana. Kropla kleju chyba obowiązkowa. Inna sprawa, że to najbrutalniej traktowany odbiornik. Obsługuje wszystkie modele i przeżył wiele kraks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No i co ważne. Ja robiłem testy jak aparatura leżała na ziemi i jak miałem ja w dłoniach, jak obracałem się plecami do samolotu - wyniki są oczywiście różne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Też mi sie trochę słabe to mocowanie antenki wydaje dzięki za podpowiedz trzeba będzie smarknąć tam hot glutem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi