Patryk900 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam ktoś może wie jaki jest bezpieczny zasięg odbiornika frsky v8r4-II bo znalazłem tylko jeden test ale z poprzednią wersja owego odbiornika. http://vimeo.com/11128878
mr.suchy Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie mam pojęcia. Ja dzisiaj sam sprawdziłem swoje odbiorniki na lotnisku czyt. długi spacer. Chyba nie ma lepszej metody. Co Ci przyjdzie z tego że usłyszysz "800 m" skoro lepiej jest to zobaczyć na własne oczy, jak mały jest model itp. Po drugie tutaj antena jest na zewnątrz a w życiu większość modelarzy ma antenę z odbiornikiem ukryta w kabinie..
Patryk900 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 Masz racje Przemku najlepiej jak sam sprawdzę
bart07 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Właśnie 3 dni temu "sprawdziłem" zasięg. Piękna pogoda, najpierw jeden model, potem ESA właśnie z tym odbiornikiem. Na jakichś 200 - 300m model zgłupiał na chwilę. Wracam do bazy - a tam nie ma anteny... Odpadła... Zasięg BEZ ANTENY - 200m Miałem właśnie Ci Patryku o tym pisać. Nowa antena (drut 31mm) przylutowana i dodatkowo zabezpieczona hotglutem. To jest już druga wymiana antenki w tym odbiorniku. Bardzo delikatnie mocowana. Kropla kleju chyba obowiązkowa. Inna sprawa, że to najbrutalniej traktowany odbiornik. Obsługuje wszystkie modele i przeżył wiele kraks.
mr.suchy Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 No i co ważne. Ja robiłem testy jak aparatura leżała na ziemi i jak miałem ja w dłoniach, jak obracałem się plecami do samolotu - wyniki są oczywiście różne. Pozdrawiam
Patryk900 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 Też mi sie trochę słabe to mocowanie antenki wydaje dzięki za podpowiedz trzeba będzie smarknąć tam hot glutem
Rekomendowane odpowiedzi