Patryk900 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam dzisaj do mnie przyszedł silnik Turbo jet C3530/10 1400kv martwi mnie dziwny dźwięk jaki wydaje : http://www.youtube.com/watch?v=JWrBOs8nS10&feature=youtu.be wydaje mi sie to nienormalne jak myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dziwnę, nowy silnik czyżby łożyska ? Sprawdziłeś obracając ośka, słyszysz -wyczuwasz jakieś tarcie ? Może wirująca obudowa ociera o stator-stojan, zbyt mocno są ściśnięte ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Przy obracaniu ręką wydaje dziwny własnie dźwięk tak jak na małej prędkości na filmiku jak bicie na kole, ale jak pociągnę wał na zewnątrz i pokręcę to nic nie słychać, silnik nie nagrzewa sie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 A masz założoną z przodu blokadę na wale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Przy obracaniu ręką wydaje dziwny własnie dźwięk tak jak na małej prędkości na filmiku jak bicie na kole, ale jak pociągnę wał na zewnątrz i pokręcę to nic nie słychać, silnik nie nagrzewa sie :/ .....to wszystko przez to, że to jest diesel A tak poważnie. Stawiam na układ stator-rotor. Wymontuj silnik z modelu i sprawdź trzymając oczywiście za stator czy rotor wirując ma taką samą odległość od statora (mała szczelina na ich styku) Jak będzie bicie powinieneś zauważyć. Polecam też rozebrać silnik i sprawdzić czy któryś magnes nie jest krzywo wklejony. W tej cenie silnika niestety należy się spodziewać takich problemów.... Popytaj Kolegów co jest dobre z HK. Ja słyszałem od znajomego, że niezłe są: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__663__59__Electric_Motors-TURNIGY_SK3.html Znajomy na nich lata (do modeli 4kg łącznie) i jest zadowolony a zdecydowanie jest wymagającym użytkownikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 I po problemie zastąpiłem blokadę wału pierścieniem z imbusem z tego obrazka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Czyli obudowa ocierała o stator to fajnie, że wszystko ok, spokojnych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Odetchnąłem z ulga bo budżet na ten miesiąc wyczerpałem w 100% i trzeba by znów czekać na flotę dzięki za pomoc mimo tej usterki muszę przyznać ze silniczek jest bardzo dobrze wykonany jak na ta cenę no i do tego 2 piasty do śmigieł i reszta osprzętu, no ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi