Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwnę, nowy silnik czyżby łożyska ? Sprawdziłeś obracając ośka, słyszysz -wyczuwasz jakieś tarcie ? Może wirująca obudowa ociera o stator-stojan, zbyt mocno są ściśnięte ?

Opublikowano

Przy obracaniu ręką wydaje dziwny własnie dźwięk tak jak na małej prędkości na filmiku jak bicie na kole, ale jak pociągnę wał na zewnątrz i pokręcę to nic nie słychać, silnik nie nagrzewa sie :/

Opublikowano

Przy obracaniu ręką wydaje dziwny własnie dźwięk tak jak na małej prędkości na filmiku jak bicie na kole, ale jak pociągnę wał na zewnątrz i pokręcę to nic nie słychać, silnik nie nagrzewa sie :/

.....to wszystko przez to, że to jest diesel <_<

A tak poważnie. Stawiam na układ stator-rotor. Wymontuj silnik z modelu i sprawdź trzymając oczywiście za stator czy rotor wirując ma taką samą odległość od statora (mała szczelina na ich styku) Jak będzie bicie powinieneś zauważyć. Polecam też rozebrać silnik i sprawdzić czy któryś magnes nie jest krzywo wklejony.

W tej cenie silnika niestety należy się spodziewać takich problemów.... Popytaj Kolegów co jest dobre z HK. Ja słyszałem od znajomego, że niezłe są:

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__663__59__Electric_Motors-TURNIGY_SK3.html

Znajomy na nich lata (do modeli 4kg łącznie) i jest zadowolony a zdecydowanie jest wymagającym użytkownikiem.

Opublikowano

Odetchnąłem z ulga bo budżet na ten miesiąc wyczerpałem w 100% i trzeba by znów czekać na flotę dzięki za pomoc ;) mimo tej usterki muszę przyznać ze silniczek jest bardzo dobrze wykonany jak na ta cenę no i do tego 2 piasty do śmigieł i reszta osprzętu, no ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.