TeBe Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Siedzę sobie i usiłuję sobie wyobrazić, jak to można by zrealizować. Przekopałem cały internet :-) i nie znalazłem prostej odpowiedzi na to pytanie. Jeśli ktoś z kolegów mógłby poratować odpowiednim linkiem albo rysunkiem, to będę dozgonnie wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 N p. Podwozie chowane 3-koła D2 L80mm - do 1kg - z przednim kołem skrętnym - komplet - 01803 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Wojtku, nie bij, ale ja to widziałem i nie mogę sobie zwizualizować jak to działa. Przepraszam :-) Jakiś rysunek poglądowy pożądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Wklejam odpowiedź, której udzieliłem koledze na podobne pytanie w temacie F18 (taki niezbyt duży, ale i nie mały): Jeżeli chodzi o skręcanie, to niezależnie, czy podwozie mechaniczne/elektryczne/air można to realizować na kilka sposobów: 1.Sterowanie przedniej goleni dwoma linkami (ja takie mam): podwozie otworzone - linki do serwa kierunku są napięte podwozie schowane - linki luźne 2.Sterowanie 1 "sztywną" dźwignią jest trudniejsze do wytłumaczenia, film pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=XF_RDmJ-Cno 3. Czasami na goleni "jeździ" małe serwo - to też jest banalnie proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Hubert, dziękuję. Mam pełną jasność :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 To jeszcze oglądnij te rozwiązania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dziękuje za filmy. Coś czuję, ze będę musiał nabyć tokarkę. Negocjacje z żoną czas zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 moze prosciej to po prostu kupic? np tu:http://www.epf.com.tw/category.php?id=7 uprzedzajac pytanie bralem stad towary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Dziękuję bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 moze prosciej to po prostu kupic? np tu:http://www.epf.com.t...tegory.php?id=7 uprzedzajac pytanie bralem stad towary Jeżeli już to jakaś wersja wzmocniona. Kilka lat temu miałem przyjemność wyłamać zębatki podczas kołowania. Co prawda to były pierwsze wersje i zostały ulepszone (jednak ja mam jakieś 120$ w błoto, bo za dużo trzeba wymieniać, żeby to upgradować do też niesprawdzonej wersji z metalowym trybikiem i ślimakiem i chyba jeszcze jakąś dźwigienką). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi