andrzej351 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 w takim modelu wszystkie kąty powinny być na zero,przy silniku ustawiasz tylko wykłon w prawo ok 3 st. patrząc od tyłu modelu.reszta na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francuz Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Andrzej dzięki za informacje ,skłon silnika ustawiłem na 0 st., wykłon na 3 st. Zrobiłem foto jak wygląda zaklinowane płata po odbudowie , naklejkami prosze się nie sugerować bo krzywo są ponaklejane. może ktoś fachowym okiem rzuci i powie czy jest dobrze czy źle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Cześć Łukasz, mi wychodzi po 2 stopnie po obu stronach na tym zdjęciu ładnie wypoziomowałeś model wg SW czerwona kreska to 0st zielona +2 st druga strona troszkę poziom ci uciekł albo krzywo trzymany aparat czerwona kreska +1,5 st zielona kreska +3,5 st po obu stronach różnica jest taka sama 2 st, tak jak Ci mówiłem ,mój madman też ma +2st i lata tak samo nerwowo sądzę, że to jest na 99% wina takiego zachowania modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Cześć Łukasz, sądzę, że to jest na 99% wina takiego zachowania modelu. oczywiście że tak,to jest dokładnie to o czym napisałem wcześniej.przy locie normalnym kąt zaklinowania płata jest dodatni,natomiast przy plecowym robi się już ujemny i wtedy pojawiają się problemy i nerwowość modelu. Łukasz musisz to skorygować,ustawić płat ze statecznikiem na zero oraz reszta kątów na 90 st. (statecznik pionowy z poziomym oraz płat ) i model będzie latał jak po sznurku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Man Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jutro wrzucę fotki mojego MX`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Man Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgodnie z obietnicą poniżej fotki. Teraz zauważyłem, że ELE i AIL na fotkach mają niewielkie wychylenia i serwa nie były w pozycji neutralnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francuz Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 nom tu gołym okiem widąc że są równiutko na 0st .Może jutro poprawie u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi