mushroom Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam, Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy w tej apce gniazdo zasilania oddziela dioda prostownicza od pakietu? Na forum ktoś napisał, że nadajnik "zaniża" odczyt napięcia o 0,5 do 0,6 V czyli tyle ile wynosi mniej więcej spadek na diodzie.Nie chce mi się ciągle wyjmować pakietów do ładowania więc chciałbym zrobić przewód z wtyczką ale obawiam się, że ładowarka zgłupieje, gdy odczyt napięcia będzie zafałszowany przez diodę. pozdrawiam
bart07 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Tak. W Tg9x jest dioda. W TGY 9er (nowej) jest ładowarka. Podłączenie ładowarki do gniazda (zamiast zasilacza) niszczy nadajnik.
mushroom Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2014 wielkie dzięki czyli to gniazdo służy do zasilania nadajnika a nie do ładowania baterii... zatem jedyne co mi pozostaje to mała przeróbka gniazda, tak aby po włożeniu wtyczki od ładowarki odcinało połączenie pakietu z elektroniką.
Rekomendowane odpowiedzi