paweł1919 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Cześć wszystkim Mam pytanie, czy maska silnika od katany PL do kupienia w Artexie będzie bez problemu pasowała do Katany x-lite 1400mm którą stworzył P. Sławka. Stosował ktoś ? Trzeba coś jeszcze poprawiać w dopasowaniu czy lezy jak ulał ? Takie samo pytanie o kabinę pilota. Nie mam kopyta do zrobienia maski ani oszklenia kabiny pilota, więc muszę szukać gdzieś indziej... A może ktoś robi z was odpłatnie i by mi wykonał takie dwie części. Byłbym wdzięczny. Wiem, że duużo forumowiczów budowało ten model i zapewne gdzieś tam są kopyta
leszek-bart Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam . Kabina pilota pasuje wyśmienicie . Maska silnika jest za wąska . Trzeba rozciąć na górze i wstawić klinek . Można też zwęzić kadłub do wymiarów maski , ale to wymaga przeprojektowania kadłuba i dopasowania skrzydeł . W swoich modelach robiłem i tak , i tak . Warto też cofnąć skrzydło o 2 cm do tyłu .
paweł1919 Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 przeprojektować kadłuba juz nie dam rady, bo jest sklejony i pokryty folią. Ogólnie to już niemalże koniec budowy Katany. W takim razie kabine zakupię sobie w artexie, bo nie chce mi się robić kopyta do niego, a maske silnika, może wykonam sobie sam z laminatu. Jakiej gęstości nada się do tego włókno szklane ? Czy taka mata do napraw samochodowych i żywica epoksydowa, będzie się do tego nadawała ? Nigdy nie robiłem niczego z laminatu, dlatego jestem całkowicie zielony, a nie chcę kupować produktów modelarskich, bo cena jest zawyzona za takie produkty, a wiem, że w innych sklepach budowlanych też są takie dostępne. Potrzebna mi jest tylko mała porada Co i jakiego kupić ? Kopyto mogę zrobić ze styropianu, pokryć szpachlą, wyczyścić, wypolerować i co dalej ?
tomekst16 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Z matą daj sobie spokój bo do masek nie nadaje się w żaden sposób. Tkaninę możesz tanio kupić na allegro http://allegro.pl/li...tkanina+szklana Możesz np formę zrobić formę Gramatura ok 100g/m2
Rekomendowane odpowiedzi