modelarzkobi Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam serdecznie Mam pytanie odnośnie wykonania otworów na bagnet prosty (skrzydła ze wniosem). Zazwyczaj w mniejszych modelach bagnet miałem gięty, ponieważ jego średnica pozwalała na to, i nie było problemu. Przymierzam się do wykonania skrzydeł do Muchy. Profile wygenerowałem w programie Profili. Chciałem to po prostu zrobić tak, że na pierwszym profilu narysować otwór a na trzecim profilu otwór przesunięty w dół o długość wynikającą ze wzniosu. Lecz środkowy otwór, który będzie przesunięty o połowę tej długości, może nie wyjść idealnie. Chyba że po prostu się tym nie przejmować i ewentualne różnice wypełnić "czymś". Proszę o ewentualne sugestie jak można to zrobić inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Złap kontakt z Piter216, swego czasu narysowałem mu kompletne skrzydła do Muchy pod laser. Może podzieli się z Tobą plikami. Tu masz cały temat. http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=57&t=166&start=100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Złap kontakt z Piter216, swego czasu narysowałem mu kompletne skrzydła do Muchy pod laser. Może podzieli się z Tobą plikami. Tu masz cały temat. http://forum.aerodes...t=166&start=100 Tylko że to mucha 100 a ja będę robił standard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 tutaj masz to opisane w elementarzu http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=36&t=39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Cześć, Profili rysuje otwory w żeberkach "przejścowych". Robi to dostatecznie dokładnie aby nie trzeba było "wypełniacz czymś" ustalasz średicę i połozenie otworu w pierwszym żeberku oraz średnicę i położenie otworu w "ostatnim", podział na zakładaną ilośc pól (tutaj 2) i otrzymasz wydruk żebra środkowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie lepiej byłoby zrobić skrzynkę bagnetową pod kątem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Dzięki za odpowiedzi. Pokombinuję w Profili może mi się uda hehe Ale nie wykluczam zrobienie skrzynki bagnetowej, tylko że jest problem ze sztukowaniem profili w miejscu skrzynki bagnetowej. Po prostu jak zrobie otowy w profilach w które włożę rurkę to wydaje mi się że będzie to lepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Trochę przesadziłem z tą łatwością w Profili, w powszechnie dostępnych wersjach nie jest to tak proste aby wykonać jednym kliknięciem ale da się. Odrobina geometrii, obliczeń, parę wydruków i w końcu dostaniemy to co chcemy. Szczegóły poszły do Autora pytania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Jak sobie nie poradzicie z tematem pomogę mam wersję komercyjną tego programu i nie mam z tym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Najprościej to chyba będzie złożyć wybrane żeberka w stosowny do wzniosu bloczek i przewiercić otwór przez wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi