Zefel82 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Hej. Jestem na etapie gromadzenia sprzętu i w zawiązku z tym mam pytanie, którą ładowarkę wybrać? IMAX B6 --> około 155 zł z zasilaczem HK ECO SIX 80W 6A --> 180 zł (zasliacz wbudowany) Co polecacie? Ta HK ECO SIX wydaje się, że ma lepsze parametry, ale IMAX B6 jest częściej chwalona (popularna). Planuję używać w samolotach pakiety lipo różnej pojemności. Ile trwa w przybliżeniu ładowanie pakietu lipo około 2500mAh ładowarką IMAX B6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja polecam IMAX B6, z tą drugą nie miałem styczności. IMAX B6/Accucell 6 są zdecydowanie popularniejsze. Sądzę, że IMAX w zupełności wystarczy dla Twoich potrzeb A czas ładowania zależy od prądu, którym ładujesz. Jeśli będziesz ładował prądem 1A, to ładowanie potrwa 2,5-3godziny. Należy pamiętać, że pod koniec ładowania prąd się zmniejsza. O tym jak i jakim prądem ładować nie będę tutaj pisał. To możesz znaleźć w instrukcji, forum i w innych miejscach internetu . Wystarczy trochę poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Miałem tą z serii ECO tylko słabszą, 50W .Spaliła się przy pierwszym ładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Pomijając zasilacze, obydwie ładowarki, wewnątrz mają identyczną budowę i oprogramowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefel82 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jednak zdecydowałem się na zakup HK ECO SIX 80W -170 zł. Jak do mnie dotrze to podzielę się wrażeniami. -------- Dotarła. Oprogramowanie to samo co w imax b6, ale parametry odrobinę lepszeFajnie, że ma wbudowany akumułator, można ladować bezpośrednio w samochodzie. Jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi