kkdarch Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam Mam pytanie jak w temacie . Zastanawia mnie to dlatego że posiadam odbiorniki z kwarcami a w przyszłości planuję zmianę na syntezę (MX16s).Nie wiem czy dobrze rozumuję :ustawiam kanał w nadajniku z syntezą taki sam jak kwarc w odbiorniku ,czy to zadziała czy może nadawanie odbywa się w innym systemie.Niestety nikt w okolicy nie posiada takiego sprzętu żeby sprawdzić I jeszcze jedno jak jest z zakłóceniami od zapłonu silnika benzynowego.
rabbitlkr Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Jeżeli odbiornik masz z kwarcem ustawiasz w radiu kanał taki jak jest w odbiorniku i już. Jeżeli masz odbiornik z syntezą ustawiasz kanał w nadajniku i odbiorniku i wtedy możesz latać na kanale jaki ci sie podoba. Co do zakłóceń od zapłony przy używaniu syntezy nie występują żadne skutki uboczne w postaci większej podatności na zakłócenia.
kkdarch Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Opublikowano 16 Lutego 2008 Dzięki za odpowiedź teraz wszystko jasne . Zamierzam kupić to radyjko jak skończę corsarza http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5037
kkdarch Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 Witam ponownie A czy ktoś to sprawdzał jak działa taki zestaw MX16s + hitec z kwarcem? :shock:
kamil_rc Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Ja raz tylko latałem aparatura MX16s z odbiornikiem i kwarcem hitec. Ale miałem duże zakłócenia ale Pan Mirek (na forum Leda_g) mi mówił ze na tym akurat odbiorniku zakłócenia występują bo jest uszkodzony. Ale myślę ze powinien hitec z graupnerem grac.
Eryk Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 a jaka jest różnica w zestawieniu Graupner-Hitec a Graupner-Jeti... Ja wnioskuje tak, jeśli chodzi z Rexem, to z Hitecem czy inną Sanwą też powinien chodzić. jeśli się mylę to prosze mnie uświadomić.
czhomik Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Graupner + odbiornik Jeti = zero zakłóceń ... latam od roku i sprawuje się super
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.