Jump to content

Nadajnik z syntezą -odbiornik z kwarcem

kkdarch

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam pytanie jak w temacie .

Zastanawia mnie to dlatego że posiadam odbiorniki z kwarcami a w przyszłości planuję zmianę na syntezę (MX16s).Nie wiem czy dobrze rozumuję :ustawiam kanał w nadajniku z syntezą taki sam jak kwarc w odbiorniku ,czy to zadziała czy może nadawanie odbywa się w innym systemie.Niestety nikt w okolicy nie posiada takiego sprzętu żeby sprawdzić

I jeszcze jedno jak jest z zakłóceniami od zapłonu silnika benzynowego.

Posted

Jeżeli odbiornik masz z kwarcem ustawiasz w radiu kanał taki jak jest w odbiorniku i już. Jeżeli masz odbiornik z syntezą ustawiasz kanał w nadajniku i odbiorniku i wtedy możesz latać na kanale jaki ci sie podoba.

Co do zakłóceń od zapłony przy używaniu syntezy nie występują żadne skutki uboczne w postaci większej podatności na zakłócenia.

• 1 month later...
Posted

Witam ponownie

A czy ktoś to sprawdzał jak działa taki zestaw MX16s + hitec z kwarcem? :shock:

Posted

Ja raz tylko latałem aparatura MX16s z odbiornikiem i kwarcem hitec. Ale miałem duże zakłócenia ale Pan Mirek (na forum Leda_g) mi mówił ze na tym akurat odbiorniku zakłócenia występują bo jest uszkodzony. Ale myślę ze powinien hitec z graupnerem grac.

Posted

a jaka jest różnica w zestawieniu Graupner-Hitec a Graupner-Jeti...

Ja wnioskuje tak, jeśli chodzi z Rexem, to z Hitecem czy inną Sanwą też powinien chodzić.

jeśli się mylę to prosze mnie uświadomić.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.