Skocz do zawartości

Proszę o pomoc, silnik IBM2212-6 obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam silnik

LINK

śmigło 7x4.5

Stosowałem regle

LINK

i

LINK

Ustawienia regla standardowe

Objaw

Chłodzenie regla ok, kable ok, mam ten sam silnik w innym modelu tez z 30A reglem śmiga aż miło, regle sprawne, silnik też był zmieniany... na nówke i sam nie wiem, a pakiet 2200 3s 25C mam kilka pakietów i te same latają w innym modelu z tym samym silnikiem i śmiga! Czy tutaj muszę dać mocniejszy regiel czy co sam już wymiękam!!

Opublikowano

A jednak regulator odcina moc. Jest odrobine za słaby jak na Twój zestaw silnik + śmigło. Zapewne bez śmigła wszystko jest ok.

Jeśli jest taka możliwość zmień ustawienia odcięcia mocy na niższe, może pakiet tak mocno przysiada przy max obrotach i regulator myśli że jest rozładowany.

Sam kiedyś zachwalałem tanie regulatory ale niestety robią one czasem takie niespodzianki.

Opublikowano

Najlepsze jest to że kumpel ma identyczną konfiguracje i śmiga...? U mnie regliel by w innym modelu i śmiga, eh... mogę zmienić próg odcięcia na niski, jeszcze jest jedna rzecz tylko nie wiem jak duże ma znaczenie, teraz czytam że w podłączeniu regla środkowy kabel powinien być podpięty do środkowego w silniku ja nigdy nie sotsowałe tej techniki może to też ma jakieś znaczenie?

Opublikowano

teraz czytam że w podłączeniu regla środkowy kabel powinien być podpięty do środkowego w silniku ja nigdy nie sotsowałe tej techniki może to też ma jakieś znaczenie?

Oczywiście nie ma to żadnego znaczenia.

Te regulatory są tak robione, że nawet te z jednej serii będą się różnie zachowywały.

Opublikowano

Tak więc zmienię próg odcięcia i zobaczę co to zmieni... bo już mi ręce opadają;/ jest jeszcze opcja zakupu 40A regla ale mamy u siebie w klubie już z 5 tych silników z reglami 30A i śmigają...

Opublikowano

Witam

Więc tak, obniżone napięcie odcięcia i...bez zmian, zmieniona w reglu opcja przy obniżeniu napięcia z obniżenia obrotów na odcięcie i bez zmian.. czekam na regiel 40A mam nadzieje że to rozwiąże problem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.