ŁukaszBełchatów Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam. Zakupiłem niedawno śmigłowiec na allegro. Jest to hybryda reely i walkery 60b. Proszę o pomoc posiadaczy radia Aurora 9. Mianowicie problem polega na tym ze program w aurorze odnośnie tarczy 3 serwa 120 stopni pokazuje dwa serwa z przodu i jedno z tyłu a w śmigłowcu jest odwrotnie. Kombinowałem w ustawieniach i doszedłem do ustawienia tarczy prawie dobrze- jednak prawo-lewo jest odwrotnie. Rewersy nic nie dają gdyż przestawia się cały program. Jest może możliwość zrobienia rewersu drążka w aparaturze? A jeżeli nie to prosiłbym o jakieś porady jak można ustawić tarcze w inny sposób. Dodam że śmigłowiec posiada zmienny kąt śmigieł i wszystko byłoby ustawione dobrze poza kierunkiem prawo-lewo. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne porady i sugestie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 To nie kwestia rewersu drążka. Nie mam Aurory, ale spróbuj wejść w programowanie miksera tarczy. Dla tarczy 120 stopni masz 3 parametry do ustawienia w menu "Swash Mix": - skok (PITCH) - pochył (ELEV) - przechył (AILE). Każdy z tych parametrów opisany jest liczbą (zakres wychyleń) i kierunkiem NOR / REV. W Twoim przypadku zmieniłbym revers przy przechyle - np. jeśli było wpisane "60%/NOR" to spróbuj wpisać "60%/REV". Opisane masz to na 127 stronie oryginalnej instrukcji (po angielsku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszBełchatów Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Heli ustawiony. Dzięki za podpowiedź. Właśnie kupiłem trexa 450 sport v2. Walkera/Reely pójdzie na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi