Kamilos Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam Mam ten silnik i nie wiem jaki regu do niego dać bo jedni piszą że 30A będzie najlepszy ale znowu na stronie ef3m.pl jest napisane że maksymalny pobór prądu to 22A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Na pierwszej lepszej stronie, tutaj perfecthobby.pl napisane jest, że pobiera on około 20A, więc 22A jest jak najbardziej możliwe. Przeważnie daje się zapas prądu w regulatorze, więc ja bym dał tu minimalnie 25A, a wskazanym było by nawet 30A, i nie była by to wartość nazbyt przesadzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja latam na 40A regulatorze z tym silnikiem. Zawsze staram się dodać przynajmniej 10A do parametrów silnika. Mniejsze nagrzewanie, większa niezawodność a nadmiar wagi znikomy. Daje mi to spory komfort psychiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Lepiej nadmiar A niż niedobór, zawsze w innym modelu wykorzystasz i wagowo też nie różnią się bardzo. Celowałbym w 30A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi