bart07 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Cenna uwaga. Zawsze można do wejścia balancera podłączyć beeper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja polecam pomyśleć o zakupie ładowarki iCharger. W dłuższej perspektywie zabawy w modelarstwo porządna ładowarka się przydaje, a w 106b+ oprócz możliwości ładowania praktycznie wszystkich typów akumulatorów używanych w modelarstwie jest bonusowo tryb wycinania drutem oporowym. Wystarczy tylko ramkę sobie zbudować i podłączyć, wygodnie i bezpiecznie. Ta opcja mi się bardzo podoba znalazłem tą ładowarke ale coś tanio bo nawet na allegro ona kosztuje 520zł.A oto link to ładowarki http://www.bto.pl/B2CProdukt.aspx?id_artykulu=39615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja swoją wycinarkę zrobiłem z suszarki za 18 zł i starego zasilacza od dyskmana. Wyciągamy sprężynę z suszarki i rozciągamy. Montujemy na ramce najlepiej z zamontowaną z jednej strony sprężyną (drut podczas nagrzewania wydłuży się) W zależności od długości drutu będziesz potrzebował różnego prądu. U mnie przy długości 40 cm wystarczał zasilacz na 12V ale nie pamiętam w tym momencie ile Amperów. Osobiście korzystałem też z małej wycinarki dł 12 cm (do wycinania literek dla mojej kobiety ze styropianu) z ładowarką od starej nokii. Pamiętaj żeby tak dobrać prąd aby drut nie był czerwony bo będzie nie tylko ciął ale i palił wszystko dokoła. Najlepiej jak jest gorący ale nie świecący. Gdzieś widziałem wzór jak dobrać prąd do takiej wycinarki biorąc pod uwagę długość i grubość drutu.edit: poprawka bo się zapętliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi