mr.suchy Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Cześć, Nie wiedziałem jak zdefiniować temat. Czytałem kiedyś na forum sposób na trymowanie modelu w domu. Czyli ustawienie lotek w taki sposób aby model leciał prosto. Tylko nie pamiętam tego sposobu, narzędzia. Ktoś może przybliżyć temat ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Szczerze mówiąc to nie kapuje o co pytasz. Chcesz model wytrymować na stole żeby później prosto leciał???? Takie rzeczy to tylko w E... były:) Chyba że chodzi Ci o różnicowe wychylenia lotek to tu też nie ma złotej recepty - co model to inne ustawienia. Ja z reguły zaczynam ustawienia z różnicą 30% a reszta po lotach. Nie dotyczy akrobatów. Może sprecyzuj swoje pytanie jaśniej i przede wszystkim napisz co za model chcesz trymować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jeśli chodzi o trymowanie w domu, to widziałem kiedyś filmik jak facet powiesił pod żyrandolem w środku ciężkości model, dał malutkie obroty silnika i bawił się sterami. Może w ten sposób da się "coś" zauważyć, przewidzieć jak będzie zachowywał się model w locie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Chyba się rozpędziłem. W jednym temacie widziałem zdjęcie, na którym był jakby kątomierz modelarski w formie poziomicy. Wmówiłem sobie że służy do trymowania. A pewnie to służyło do weryfikacji wychyleń lotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Aby model leciał prosto musi być prosty, może zwyczajnie pomierz czy jest symetryczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Chyba się rozpędziłem. W jednym temacie widziałem zdjęcie, na którym był jakby kątomierz modelarski w formie poziomicy. Wmówiłem sobie że służy do trymowania. A pewnie to służyło do weryfikacji wychyleń lotek... Przemek to ten temat Przyrząd do ustawiania i pomiaru różnych kątów w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Może o to Ci chodziło: http://pfmrc.eu/inde...post__p__483266 Edit, widzę że kolega mnie uprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi