attyla Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam kadłub akrobata, sylwetkowy wykonany ze styroduru chciałbym go usztywnić wklejając z obu stron kadłuba pręty węglowe , tylko nie bardzo wiem jakiego kleju użyć cjanoakryl wydaje mi się kruchy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ja polecam UHU POR. Daje połączenie nie zbyt mocne ale bardzo elastyczne. Ja kleje węgiel do styropianu. Do EPP lepszy jest CA. bo można głębiej wciąć pręt i go nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 CA zeżre styrodur, możesz użyć soudala d4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 CA zje styrodur chyba ze masz CA do styro ale on jest drogi (19zeta) UHU Por jest klejem kontaktowym i nigdy nie twardnieje wiec tez odpada.Najlepiej naciac szczeliny i przesowajac wzdloz nich ( aby naciecie tylko spalnialo role prowadzenia ) prety weglowe odcisnac rowek a wegioel wkleic na zywice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Wystarczy Dragon polimerowy zastosować ,Twardnieje na szklistą powierzchnię , ale nie na kamień jak żywica, więc będzie idealny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Dodam, że przy polimerowym kleju, trzeba daćgo naprawdę cienką warstwę na obydwu elementach, odczekać chwile i dopiero połączyć, bo inaczej moze schnąć pare dni. Chyba najszybszy sposób to żywica 5min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.