attyla Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Mam kadłub akrobata, sylwetkowy wykonany ze styroduru chciałbym go usztywnić wklejając z obu stron kadłuba pręty węglowe , tylko nie bardzo wiem jakiego kleju użyć cjanoakryl wydaje mi się kruchy .
Leda_g Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ja polecam UHU POR. Daje połączenie nie zbyt mocne ale bardzo elastyczne. Ja kleje węgiel do styropianu. Do EPP lepszy jest CA. bo można głębiej wciąć pręt i go nie widać.
rapier Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 CA zje styrodur chyba ze masz CA do styro ale on jest drogi (19zeta) UHU Por jest klejem kontaktowym i nigdy nie twardnieje wiec tez odpada.Najlepiej naciac szczeliny i przesowajac wzdloz nich ( aby naciecie tylko spalnialo role prowadzenia ) prety weglowe odcisnac rowek a wegioel wkleic na zywice
Tomek Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Wystarczy Dragon polimerowy zastosować ,Twardnieje na szklistą powierzchnię , ale nie na kamień jak żywica, więc będzie idealny!
Jacqubes Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dodam, że przy polimerowym kleju, trzeba daćgo naprawdę cienką warstwę na obydwu elementach, odczekać chwile i dopiero połączyć, bo inaczej moze schnąć pare dni. Chyba najszybszy sposób to żywica 5min
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.